Još jedna poznata i kontroverzna osoba kupuje društvenu mrežu

Procjenjuje se kako trenutno u svijetu Parler koristi između 700 tisuća i milijun ljudi.

Martina Čizmić | 17.10.2022. / 12:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 I dok trakavica oko Elona Muska i kupovine Twittera još uvijek traje, čini se kako još jedno poznato ime želi kupiti društvenu mrežu. Naime, iz Parlera, društvene mreže popularne među politički desno orijentiranim korisnicima, objavili su kako je pjevač Kanye West započeo postupak kupovine te društvene mreže.

U objavi za medije iz Parlement Technologiesa, navodi se kako će taj posao omogućiti "neopoziv ekosustav gdje su svi glasovi dobrodošli".

Slika nije dostupna Najavljena nova društvena mreža koja će biti kombinacija Twittera i YouTubea

U svijetu gdje su konzervativna mišljenja smatrana kontroverznim, moramo omogućiti pravo da se slobodno izražavamo, prenose u objavi za medije Westovu izjavu.

Parler, društvena mreža koja tvrdi da potiče slobodu govora i izražavanja, pojavila se u rujnu 2018. godine i na popularnosti je dobila nakon što je bivši američki predsjednik Donald Trump krenuo u svoju "borbu" s ostalim društvenim mrežama.

Procjenjuje se kako trenutno u svijetu Parler koristi između 700 tisuća i milijun ljudi.

Od samog početka Parler se našao na udaru kritika zbog toga što su korisnici objavljivali desničarski sadržaj, potpirivali teorije zavjere, a nisu rijetki ni rasistički i antisemitistički komentari.

Slika nije dostupna Kontroverzna mreža Parler ponovno je aktivna, ali nije dostupna korisnicima

S obzirom na to da je Kanye West nedavno zbog jednog takvog komentara, blokiran na Twitteru, ali i dalje aktivan na Parleru, čini se kako će se izvrsno uklopiti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti