Nanobitovci Alan Sumina i Zoran Vučinić novi članovi CRANE-a

Hrvatska mreža poslovni anđela CRANE postala je bogatija za dva nova člana koji dolaze iz uspješne tvrtke Nanobit.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 15.04.2015. / 10:46

Nanobitovci Alan Sumina i Zoran Vučinić novi članovi CRANE-a

Hrvatska mreža poslovni anđela CRANE postala je bogatija za dva nova člana koji dolaze iz uspješne tvrtke Nanobit.

Alan Sumina i Zoran Vučinić, osnivači su tvrtke Nanobit poznate po izradi mobilnih aplikacija i igara. Od 2008. godine nizali su uspjeh za uspjehom te postali regionalni lider u svojoj branši, a svojim aplikacijama su osvojili  svijet. Kao dodatno priznanje za svoj rad, nedavno su osvojili i EY titulu najboljeg poduzetnika koja je ove godine prvi puta dodijeljena u Hrvatskoj. Za članstvo u CRANE-u odlučili su se jer im je želja pomoći novoj generaciji poduzetnika i omogućiti im što bolje startne uvjete. 

„Priključio sam se CRANE-u jer vjerujem da živimo u dobu u kojem par klinaca iz garaže može promijeniti svijet. Izuzetno je uzbudljivo svjedočiti takvom fenomenu i ne bi htio biti samo pasivni promatrač već i aktivno sudjelovati. Vjerujem da svojim praktičnim iskustvom u stvaranju Nanobita, mogu bar malo pomoći novoj generaciji poduzetnika da naprave svoje projekte do kraja i da preskoče neke prepreke s kojima se vjerojatno mnogi od njih prvi puta susreću. Na kraju krajeva, vjerujem da ću i sam mnogo toga naučiti kroz svoje članstvo u ovakvoj udruzi“ – istaknuo je Alan Sumina.

„Priključio sam se CRANE-u zato što smatram da je ponekad dovoljan čak i lagan vjetar u leđa da bi male stvari postale velike. Nemaju uvijek svi iste startne uvijete da pokušaju napraviti nešto veliko, a CRANE pruža upravo to –dobar vjetar u leđa novim entuzijastima” –izjavio je Zoran Vučinić.

„CRANE nastavlja rasti te širiti članstvo na vrhunske poduzetnike poput Alana i Zorana. Iznimno mi je drago pozdraviti ih u našu organizaciju te vjerujem da ćemo zajedno napraviti više za poboljšanje poslovne klime u Hrvatskoj.“ Izjavio je Davorin Štetner, Predsjednik CRANE-a.

Inače CRANE od 2009. godine potiče razvoj poduzetništva u Hrvatskoj te okuplja članove, redom istaknute poduzetnike koji traže inovativne projekte za investiranje. Osim investiranja u tvrtke u ranom stadiju razvoja, poznati su po savjetovanju i mentoriranju te po suradnji s raznim organizacijama i promicanju pravog poduzetništva. Snaga CRANE-a nalazi se upravo u članovima koji su stručnjaci iz raznih područja, a svoje znanje i iskustvo stavljaju na raspolaganje svim ambicioznim poduzetnicima.

Foto Pixsell

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti