Napokon partnerstvo Applea i Verizona

Nakon dugo šuškanja jedna od najvećih glasina u povijesti tech svijeta konačno je potvrđena. Apple i Verizon konačno su dogovorili suradnju.

Zimo Zimo Zimo | 11.01.2011. / 17:32

Napokon partnerstvo Applea i Verizona

Nakon dugo šuškanja jedna od najvećih glasina u povijesti tech svijeta konačno je potvrđena. Apple i Verizon konačno su dogovorili suradnju, te je time eksluziva sa AT&T mreže završila.

Nakon dvije godine pregovaranja između Applea i Verizona, te godine dana testiranja konačno je CDMA mreža stigla na iPhone. Nakon dugo šuškanja i velike medijske pažnje objavljen je Verizon iPhone 4 koji stiže na tržište početkom veljače.

Tim Cook -- drugi čovjek Applea, predstavio je novi iPhone 4 uređaj koji se spaja na CDMA mrežu sa svim očekivanim karakteristikama poput FaceTimea, Retine Displaya, 5 mega piksela kamere, HD video i prilagođenim A4 čipom.

Dan Dee pak je izjavio kako su izgradili mrežu za svoje korisnike te kako su uložili mnogo vremena u testiranje. Dee je u svom govoru bio prilično siguran u moć Verizon mreže što naslućuje da kod njih neće biti problema kakvi su se nalazili na AT&T mreži.

Uređaj će biti moguće (doduše samo u SAD-u) naručiti 3. veljače za njihove postojeće korisnike, dok će ostatak moći naručiti iPhone sedam dana kasnije, odnosno 10. veljače u njihovim trgovina, Apple store-u ili online. Cijena će iznositi 199$ za 16GB dok će 299$ koštati model od 32GB.

Prijašnji problemi sa antenom trebali bi nestati na Verizonovom iPhone-u pošto je na njihovom uređaju novi dizajn antene, piše 9to5mac.com. Još jedna novost Verizonovog iPhona je 'Personal Hotspot' koji omogućuje kreiranje vlastitog hotspota kako bi dijelili podatke putem WiFi-a na 5 uređaja bilo laptopa ili mobilnih uređaja pa tako korisnici mogu koristiti tethering.

Na AT&T mreži također je bilo moguće koristiti tethering no samo sa jednim uređajem.

Photo via [Engadget]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti