Napokon postignut dogovor za ukidanje roaminga unutar EU

Već se duže vrijeme priča o ukidanju naknada za roaming unutar zemalja Europske unije, no izgleda da tek sada počinju stizati prvi jasni rezultati...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 30.06.2015. / 11:52

Napokon postignut dogovor za ukidanje roaminga unutar EU

Već se duže vrijeme priča o ukidanju naknada za roaming unutar zemalja Europske unije, no izgleda da tek sada počinju stizati prvi jasni rezultati inicijative za stvaranje jedinstvenog telekomunikacijskog tržišta unutar Šengena. Radi se o inicijativi koja se zalaže za jedinstvenost u komunikaciji na europskom tlu, odnosno ukidanje naknada za roaming koje operateri nameću prilikom boravka u inozemstvu, a izgleda da je ista uspjela malo dublje produprijeti u redove europarlamentaraca i izboriti se za "glas naroda".

Prošle godine je bilo puno upitnika nad glavama korisnika nakon što se pitanje o ukidanju roaminga nije u potpunosti riješilo, a telekomunikacijske kompanije su u međuvremenu uspjele odgoditi raspravu o tom pitanju. No ipak, pregovori o ukidanju roaminga ponovo su započeli ranije ove godine (u svibnju), a prema objavi povjerenika europske komisije za digitalnu ekonomiju na Twitteru izgleda da ćemo u blagodatima roaminga uživati do kraja 2017. kada bi se naknada u potpunosti trebala ukinuti.

Dakle možemo očekivati ukidanje plaćanja bilo kakvih naknada za korištenje interneta u inozemstvu. Naravno, radi se tek o izjavi na društvenoj mreži pa ovu informaciju ipak treba uzeti s dozom opreza i pričekati službenu potvrdu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti