Napokon stigla dugo najavljivana promjena na Facebooku – Explore Feed

Facebook je službeno aktivirao novu funkciju koja korisnicima omogućuje otkrivanje novih sadržaja.

Monika Nožić Monika Nožinić | 20.10.2017. / 09:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon više mjeseci testiranja društvena mreža Facebook napokon je završila s objavljivanjem nove opcije Explore Feed, koja je sada postala dostupna svim korisnicima.

Explore Feed krije se iza ikonice rakete koju su mnogi korisnici dobili prije nekoliko tjedana, a na njemu će se objavljivati postovi za koje Facebook smatra da bi svakom korisniku osobno mogli biti zanimljivi.

Na desktop-verziji Facebooka Explore Feed smješten je u lijevom gornjem kutu, odmah ispod News Feeda. Kada je u pitanju Facebookova aplikacija za Android, Explore Feed otvara se klikom na ikonicu rakete koja se nalazi između News Feeda i zahtjeva za prijateljstvo. U iOS-ovoj aplikaciji ova je opcija pomalo skrivena i nalazi se u dodatnim opcijama na Facebooku kojima se pristupa klikom na ikonu s tri linije u donjem desnom kutu.

Nova opcija prikazivat će postove s Facebook-stranica koje korisnici ne prate, ali bi im mogle biti zanimljive, a među sadržajima koji će se plasirati putem Explore Feeda nalaze se tekstovi, fotografije i videomaterijali. Sličnu opciju, koja preporučuje sadržaj koji bi korisniku mogao svidjeti, ima i Instagram.

Explore je za Facebook još jedan način da zadrži pažnju i da zabavi svoje dvije milijarde korisnika, u konkurenciji internetskih divova Googlea, Twittera i Snapchata.

Osim toga Explore će Facebooku omogućiti da korisnicima predstavi svoje nove sadržaje, a jedna od dobrih strana nove opcije jest i to što je Explore moguće "osloboditi" od prikazivanja reklama.

Explore Feed opcija je na koju ćemo se morati naviknuti jer će to ubuduće biti mjesto na kojem ćemo čitati većinu dnevnih stvari koje nas zanimaju, a koje ne objavljuju naši prijatelji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti