NASA ima novu aplikaciju: Zaboravite na pandemiju i otisnite se u istraživanje svemira

NASA ima novu aplikaciju koja bi mogla prikratiti vrijeme provedeno kod kuće dok traju mjere sprječavanja širenja pandemije koronavirusa u svijetu. Za sve one željne istraživanja svemira, ovo je dobra vijest.

Branimir Vorša | 01.04.2020. / 11:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tko kaže da se svemirska prostranstva ne mogu proučavati iz udobnosti fotelje ili kauča u vlastitom domu? NASA ima novu aplikaciju "NASA Eyes" koja vam omogućuje da putujete virtualno Sunčevim sustavom i našom galaksijom te da po prvi puta i sami istražujete svemir izvan granica Sunčevog sustava.

Pomoći navedene aplikacije možete promatrati asteroide, komete, planete i egzoplanete te svemirske letjelice koje ih proučavaju.

Slika nije dostupna Uskočite u "cipele kapetana Picarda" i istražite svemir iz udobnosti svog doma

Slika nije dostupna NASA kompletirala tim astronauta za prvu svemirsku misiju sa SpaceX-om

Primjerice, možete i sami posjetiti Pluton pomoću svemirske letjelice New Horizons ili se možete "usidriti" u orbitu oko Marsa putem MAVEN-a.

S tom aplikacijom, Sunčev sustav postaje vaše svemirsko dvorište i sve što je NASA dosad istražila i gdje su zavirili, sad možete učiniti i vi iz udobnosti vlastitog doma.

Aplikacija koristi vizualizaciju u stvarnom vremenu koja i u znanstveno točnim uvjetima.

Stoga, zatvorite svoj kućni svemirski brod i istražujte svemirska prostranstva dok opasnost od epidemije koronavirusa ne prođe. Moglo bi vam biti zabavno, a sigurno ćete i štogod novog naučit, da ne kažemo i vidjeti.

Aplikacija je napravljena za mobitele i računala, a možete je preuzeti OVDJE.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti