NASA, Microsoft, British Petrol, Citigroup, Swarovski i druge kompanije koriste proizvod hrvatske tvrtke Gemmeus

Iako možda ne toliko poznata na našim područjima, barem za sada, hrvatska tvrtka Gemmeus može se pohvaliti uspjehom na inozemnom tržištu,

Saša Fišter sasa@zimo.co | 09.05.2014. / 09:11

NASA, Microsoft, British Petrol, Citigroup, Swarovski i druge kompanije koriste proizvod hrvatske tvrtke Gemmeus

Iako možda ne toliko poznata na našim područjima, barem za sada, hrvatska tvrtka Gemmeus može se pohvaliti uspjehom na inozemnom tržištu, a njihove proizvode koriste velike svjetske kompanije kao što su British Petrol, Citigroup, J. C. Penney, Verizon, Swarovski, Ernst & Young, NASA-u, američka mornarica te američki nacionalni laboratorij Argonn.

Radi se o kompaniji s pet zapisnika koja je ima dva proizvoda GemBox.Spreadsheet i GemBox.Document. Riječ je o programskim modulima koji drugim programerima omogućuju jednostavno rukovanje dokumentima (npr. Word, Excel, PDF) u sklopu vlastitih računalnih programa.

Potvrdilo se da su ideja i pristup bili dobri te se tako danas Gemmeusovim rješenjima koristi više od četiri tisuće tvrtki diljem svijeta, na svih pet kontinenata. To je izuzetan uspjeh za malu hrvatsku tvrtku koja zbog sve većeg obima posla intenzivno traži dodatne programere i vanjske suradnike, a što je u vrijeme aktualne ekonomske krize prava rijetkost. Dio zasluge treba pripisati i načinu na koji tvrtka posluje, odnosno razvija proizvode. Riječ je o tzv. Lean Startup principu koji se temelji na postupnom razvoju proizvoda i usluga za inicijalne klijente čime se izbjegava potreba za velikim početnim ulaganjima.

S obzirom na provjereno praktično iskustvo u ovakvom pristupu, Željko Švedić će danas, 9. svibnja 2014. godine u 18 sati u Impact HUB-u, Trg Nikole Šubića Zrinskog 6 u Zagrebu, održati predavanje na temu Lean Startup principa prema kojem su razvili i svoj najnoviji proizvod. Riječ je o servisu TestDome (www.testdome.com), koji omogućuje jednostavnu izradu testova za provjeru znanja i vještine korištenja Java i C# programskih jezika.

Više informacija o Gemmeusu i proizvodima koje nudi potražite na internetskim stranicama tvrtke na adresi www.gemboxsoftware.com.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti