Nastavljaju se hackerski napadi na Sony

Nakon štu su hackeri otuđili korisnička imena, šifre i osobne podatke korisnika sa Sony Networka, stiže nove vijesti sa novim napadima.

Zimo Zimo Zimo | 23.05.2011. / 16:17

Nastavljaju se hackerski napadi na Sony

Nakon štu su hackeri otuđili korisnička imena, šifre i osobne podatke korisnika sa Sony Networka, stiže nove vijesti sa novim napadima.

Hacker News objavio je vijest kako je hacker pod pseudonimom b3d_vipera dospio do SQL baze podataka grčkog Sony BMG-a, te sve podatke objavio na pastebing.com.

Baza sadrži podatke poput imena i email adresa korisnika koji su se registrirali na SonyMusic.gr web stranicu.

Naime, hacker je koristio alat za probijanje SQL baze podataka pomoću koje je zaobišao propust Sonyeve, očito, ne tako sigurne stranice. Chester Wisniewski iz Naked Securitya istaknuo je kako za ovaj hackerski napad i nisu potrebne posebne vještine kako bi se dosjpelo do baze podataka, već samo malo upornosti kroz Sonyevu stranice da se nađe gdje stranica ima sigurnosni propust.

Sony je očito na meti hackerskih napada pa je tako prije mjesec dana pretprio jedan od najžešćih napada u povijesti kompanije, a kasnije je još jednom zabilježen hackerski upad na servere njegovog Playstation Networka.

Prvi i najteži napad 'osigurao' je hackeru oko 13 milijuna brojeva kreditnih kartica, te je imao pristup oko 100 milijuna računa sa podacima stvorenim na Playstation Networku, no za sada se tvrdi da nije bilo zlouporabe tih kartica.

Sudeći prema riječima Wisniewskija, tvrtku Sony čeka duga borba protiv hackera tako dugo dok su njihovi propusti zanimlijvi zajednici tih hackera. Korisnici sonymusic.gr trebali bi promjeniti svoje šifre, a svi ostali dobro razmisliti žele li postati korisnik Sonya u narednim mjesecima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti