Naučite trikove poslovanja od poduzetnika koji su pokrenuli tvrtke vrijedne milijarde dolara

Vrijednost kompanija koje su pokrenuli novi govornici na Shift konferenciji premašuje milijardu dolara, a u Split dolaze da pojasne kako im je pošlo za rukom ostvariti ovakav uspjeh!

Monika Nožić Monika Nožinić | 13.05.2015. / 15:43

Naučite trikove poslovanja od poduzetnika koji su pokrenuli tvrtke vrijedne milijarde dolara

Vrijednost kompanija koje su pokrenuli novi govornici na Shift konferenciji premašuje milijardu dolara, a u Split dolaze da pojasne kako im je pošlo za rukom ostvariti ovakav uspjeh!

Popisu govornika koji će 11. i 12. lipnja u sklopu ovogodišnjeg, četvrtog izdanja Shift konferencije u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu okupljene sudionike educirati o tome kako su iz malih startupova izrasli u velike, milijarde dolara vrijedne tvrtke, kako su prešli sve prepreke da bi došli do današnjeg uspjeha, pridružile su se još četiri sjajne osobe.

Naučite trikove poslovanja od poduzetnika koji su pokrenuli tvrtke vrijedne milijarde dolara

Evan Stites-Clayton je suosnivač Teespringa, tvrtke koja tvrdi da stvara milijunaše! Teespring proizvodi (kako se time vole hvaliti) najbolje majice sa zabavnim natpisima na svijetu! Samo od početka ove godine prodali su šest milijuna majica, a pojedini korisnici Teespringa koji su osmislili ove majice osobno su zaradili više od sto tisuća dolara! Najmanje desetoro njih, hvale se iz tvrtke, na račun svoje ideje postali su milijunaši.

Des Traynor je suosnivač Intercoma i svjetski poznat predavač o temama kao što su upravljanje proizvodima, strategija rasta i UX. Intercom je startup iz Dublina koji nudi rješenje za komunikaciju s korisnicima, a već 2012. godine ušli su u akcelerator 500startups. Do sada su prikupili više od 30 milijuna investicija, , a njihov rast je toliko velik da su zaslužili titulu jedne od najbržih rastućih tvrtki ovog tipa! Des će na pozornici Shift konferencije u svom prepoznatljivom tonu sudionike podučiti o tome koje su najvažnije stvari koje su vam potrebne kako biste kreirali svjetski poznat startup.

Allan Grant jedan je od suosnivača Hired.com, online tržišta rada na kojem se eminentne tvrtke natječu za zapošljavanje vrhunskih stručnjaka poput softverskih inženjera, dizajnera i rukovoditelja proizvoda. Od svog osnutka 2012. godine tvrtka je prikupila više od 30 milijuna investicija, a postala je i najbrže rastuća tvrtka osnovana u domeni zapošljavanja.

Theresa Preston-Werner suosnivačica je startupa Codestarter koji je ujedno i neprofitna organizacija, što je prilično netipično. Ovu organizaciju Theresa je pokrenula zajedno sa suprugom Tomom (osnivač GitHuba koji je također na popisu govornika nadolazećeg izdanja Shift konferencije), a cilj Codestartera je da svakom djetetu koje želi savladati programiranje - a za to nema tehničke mogućnosti - osigura laptop. Codestarter nedavno je postao prva neprofitna organizacija koja je primljena u Techstars.

Or Offer je suosnivač SimilarWeb-a, ICT tvrtke koja pruža usluge web analitike, rudarenja podataka i poslovne inteligencije za međunarodne korporacije. Tvrtka danas broji 150 zaposlenika i do sada je prikupila više od 15 milijuna dolara investicija. Nakon SimilarWeba Or je pokrenuo još jedan startup, AfterDownload, kojeg je za 28 milijuna dolara nekoliko godina kasnije prodao IronSorceu, a danas je aktivan i kao investitor u raznim startupovima poput MoonActive i Spot.IM.-a.

O ostalim govornicima koji će sudjelovati na četvrtoj Shift konferenciji ovog lipnja u Splitu
saznajte više na službenim stranicama!

Prijavite se na Shift Challenge i osvojite 10 tisuća dolara!

U tijeku su prijave za Shift Challenge, startup natjecanje koje će se održati u sklopu nadolazeće Shift Conference u kojem će se 24 startup tima boriti za glavnu nagradu u iznosu od 10 tisuća dolara. Prijave će se primati do 17. svibnja, a finalisti natjecanja imat će priliku svoje ideje predstaviti pred gotovo 1200 posjetitelja te predstavnicima zvučnih imena poput TechCruncha, Y Combinatora, 500 Startupsa, Techstarsa, Mashablea, Union Square Venturesa i mnogih drugih.

Jeftinije ulaznice do 20. svibnja!

Valja napomenuti i kako je preostalo još samo nekoliko dana da ugrabite jeftinije karte za Shift konferenciju.  Paket koji uključuje dvije ulaznice za cijenu jedne može se kupiti po atraktivnoj cijeni od samo 300 eura, a ova ponda aktivna je samo do 20. svibnja nakon čega će cijene ulaznica rasti.

Za više informacija o natjecanjima, govornicima i konferenciji posjetite službenu stranicu Shift Conference!

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti