Navali, narode: Clubhouse je otvoren za sve - više nikome nije potrebna pozivnica

Prosječni korisnik dnevno provede više od sata koristeći Clubhouse, a većina korisnika ne sluša samo tuđe razgovore, već u njima i aktivno sudjeluje.

Martina Čizmić | 22.07.2021. / 08:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Aplikacija koja je oduševila brojne korisnike tijekom dugotrajnih zatvaranja jer im je omogućila da na jednom mjestu s različitim ljudima (a često i poznatima i slavnima) raspravljaju o najrazličitijim temama i čuju njihove glasove - napokon je dostupna za sve.

Clubhouse je objavio kako je izašao iz beta-faze, postao potpuna aplikacija te je dostupna i za korisnike iOS-a i za Androida. Svi koji žele koristiti aplikaciju i sudjelovati u razgovorima više ne moraju žicati pozivnice. Dovoljno je da preuzmu aplikaciju na svoj pametni telefon, registriraju se i priključe se nekom od razgovora.

Slika nije dostupna Glas nije bio dovoljan? Clubhouse iznenadio neke korisnike novim načinom međusobne komunikacije

Otkako smo predstavili aplikaciju za Android sredinom svibnja, dodali smo 10 milijuna korisnika, a otkako smo predstavili Backchannel prošlog tjedna, razmijenjeno je 90 milijuna direktnih poruka, pohvalili su se suosnivači Clubhousea Paul Davison i Rohan Seth te najavili neke nove opcije već za tjedan-dva.

Dodali su kako prosječni korisnik dnevno provede više od sata koristeći Clubhouse, a većina korisnika ne sluša samo tuđe razgovore, već u njima i aktivno sudjeluje.

Podsjetimo, iako Clubhouse sobe zapravo funkcioniraju kao grupni telefonski pozivi, imaju puno veći kapacitet te je moguće organizirati javne sobe (u kojima može sudjelovati bilo tko) i privatne sobe (u koje korisnici mogu ući na temelju poziva). Koliko je Clubhouse bio uspješan u svom konceptu spajanja ljudi tijekom pandemije, najbolje govori i činjenica da su velike društvene mreže veoma brzo pokušale kopirati taj koncept. Neke s više, a neke s manje uspjeha. 

Slika nije dostupna Pretekli sve popularniji Clubhouse: Twitter lansirao svoju verziju audio soba za razgovore

Slika nije dostupna LinkedIn također razvija konkurenta Clubhouseu

Slika nije dostupna Još jedan konkurent Clubhouseu: Na Facebook stižu Soundbites

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti