Aplikacija koja je oduševila brojne korisnike tijekom dugotrajnih zatvaranja jer im je omogućila da na jednom mjestu s različitim ljudima (a često i poznatima i slavnima) raspravljaju o najrazličitijim temama i čuju njihove glasove - napokon je dostupna za sve.

Clubhouse je objavio kako je izašao iz beta-faze, postao potpuna aplikacija te je dostupna i za korisnike iOS-a i za Androida. Svi koji žele koristiti aplikaciju i sudjelovati u razgovorima više ne moraju žicati pozivnice. Dovoljno je da preuzmu aplikaciju na svoj pametni telefon, registriraju se i priključe se nekom od razgovora.

Otkako smo predstavili aplikaciju za Android sredinom svibnja, dodali smo 10 milijuna korisnika, a otkako smo predstavili Backchannel prošlog tjedna, razmijenjeno je 90 milijuna direktnih poruka, pohvalili su se suosnivači Clubhousea Paul Davison i Rohan Seth te najavili neke nove opcije već za tjedan-dva.

Dodali su kako prosječni korisnik dnevno provede više od sata koristeći Clubhouse, a većina korisnika ne sluša samo tuđe razgovore, već u njima i aktivno sudjeluje.

Podsjetimo, iako Clubhouse sobe zapravo funkcioniraju kao grupni telefonski pozivi, imaju puno veći kapacitet te je moguće organizirati javne sobe (u kojima može sudjelovati bilo tko) i privatne sobe (u koje korisnici mogu ući na temelju poziva). Koliko je Clubhouse bio uspješan u svom konceptu spajanja ljudi tijekom pandemije, najbolje govori i činjenica da su velike društvene mreže veoma brzo pokušale kopirati taj koncept. Neke s više, a neke s manje uspjeha.