Pretekli sve popularniji Clubhouse: Twitter lansirao svoju verziju audio soba za razgovore

Upravo činjenica da mogu imati iste mogućnosti kao da koriste Clubhouse, a da pri tome ne moraju instalirati novu aplikaciju i registrirati nove korisničke račune, čini se glavna prednost Twitter Spacesa.

Martina Čizmić | 03.03.2021. / 15:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Aplikacija za audio chat, Clubhouse, dobila je velik broj poklonika nakon što su ju počeli koristiti Elon Musk i društvo. No, Clubhouse je dostupan samo korisnicima iOS-a i to onima koji imaju sreće i dobiju pozivnicu.

Upravo je to odlučio iskoristiti Twitter pa je svoju novu opciju, Twitter Spaces, lansirao prvo na Androidu. Radi se o novoj opciji u Twitterovoj aplikaciji koja zapravo pruža iste mogućnosti kao Clubhouse - organizaciju "soba" u kojima se vodi audio chat.

Korisnici Twittera tako mogu direktno sa svog pametnog telefona otvoriti vlastitu sobu i pozvati druge korisnike na razgovor ili se pak pridružiti drugim sobama i razgovorima.

 

 

Za pokretanje ove mogućnosti dovoljno je pritisnuti gumb "Create a Tweet" u aplikaciji i iz padajućeg izbornika odabrati Spaces. Korisnici mogu izabrati do 10 sudionika koji će biti pozvani na razgovor u sobu. Organizator je taj koji može odobriti priključivanje sobi, ali i koji određuje tko od korisnika može govoriti.

Korisnici mogu odabrati žele li sačuvati snimku razgovora ili pak preuzeti transkript razgovora (trenutno dostupno samo na engleskom jeziku).

Upravo činjenica da mogu imati iste mogućnosti kao da koriste Clubhouse, a da pri tome ne moraju instalirati novu aplikaciju i registrirati nove korisničke račune, čini se glavna prednost Twitter Spacesa.

Ako želite isprobati Spaces prije svih, a ne vidite ovu opciju u svojoj Twitter aplikaciji, provjerite da li vam je apilkacija ažurirana kao i koristite li posljednju verziju Android operativnog sustava te jeste li uključeni u program beta testiranja.

U protivnom ćete morati još malo pričekati da postane dostupna svima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti