LinkedIn također razvija konkurenta Clubhouseu

Mreža za poslovne korisnike uskoro počinje s testiranjem nove opcije koju su “posudili” od popularnog Clubhousea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.04.2021. / 13:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedna od društveno-komunikacijskih platformi o kojima se najviše govori u posljednje vrijeme je Clubhouse. Audioaplikacija za grupne razgovore u kratko je vrijeme osvojila korisnike te je postala još jedan alat preko kojeg neka od najpoznatijih lica globalne tehnološke scene poput Elona Muska, Billa Gatesa i Marka Zuckerberga iznose svoje komentare i mišljenja.

Slika nije dostupna Pretekli sve popularniji Clubhouse: Twitter lansirao svoju verziju audio soba za razgovore

Ta velika popularnost aplikacije koja je dostupna samo korisnicima Appleovih mobilnih uređaja te je za njezino korištenje potrebna pozivnica, privukla je ne samo korisnike već i konkurenciju. Već smo pisali kako je Twitter među prvima predstavio svog konkurenta, Facebook također radi na kopiji Clubhousea, kao Spotify. Ovaj tjedan saznali smo da se klubu konkurenata Clubhousea pridružila još jedna dobro poznata kompanija, tj. društvena mreža - LinkedIn.

U komentaru za medije iz te su kompanije poručili kako su trenutačno u fazi ranih testiranja opcije koja bi korisnicima njihove mreže omogućila jedinstveno audioiskustvo povezano s njihovim profesionalnim identitetom. Također, prenose na The Vergeu, u LinkedInu razmišljaju i o načinima na koje bi proširili takve audioopcije i na druge dijelove mreže, poput događaja i grupa. Tako bi korisnicima omogućili nove načine povezivanja s njihovom zajednicom, komentirali su iz ove mreže za poslovnjake za The Verge.

Slika nije dostupna Iz Clubhousea najavili verziju za Android i ukidanje pozivnice koja je danas potrebna za korištenje aplikacije

Beta-testiranje opcije počinje “uskoro”, no nije poznato kada bi ta opcija mogla službeno postati dostupna svim korisnicima LinkedIna.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti