Ne, grudnjaci Victoria's Secreta nemaju ugrađene čipove s kojima prate žene

Proteklih mjeseci društvenim mrežama i YouTubeom proširile su se glasine kako Victoria's Secret u grudnjake postavlja čipove s kojima prate žene.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.08.2020. / 12:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sve je teže razlikovati prave i istinite informacija od laži i teorija zavjera. Takve se vijesti često brzo rašire internetom i društvenim mrežama pa dio ljudi može pomisliti da, ako se toliko priča o tome, možda je to zaista i istina. Jedna od brojnih takvih informacija kakve su se proširile internetom jest i ona kako Victoria's Secret prati žene koje nose njihove grudnjake.

Slika nije dostupna Facebook lansira novu kampanju koja pomaže u prepoznavanju lažnih vijesti

Još prije nekoliko mjeseci društvenim mrežama proširile su se glasine kako VS ugrađuje posebne čipove u grudnjake i putem njih prati žene koje ih nose. Nakon TikToka i drugih mreža, u posljednje vrijeme iste glasine šire se i YouTubeom, dok neki teoretičari zavjere spominju i "oznake za trgovinu seksom", koje se nalaze na grudnjacima.

S obzirom na to da su se takve teorije zavjera počele sve brže širiti mrežom, na njih su morali reagirati i iz Victoria's Secreta. Iz kompanije su objasnili kako se u grudnjake ne ugrađuju nikakvi misteriozni čipovi, već da su ono što se u teorijama zavjera spominje kao hardver za praćenje u biti RFID oznake koje je potrebno očitati sa skenerima. Njihovo je korištenje često u modnoj industriji i kompanije ih koriste u interne svrhe - kako bi pratili i učinkovitije upravljali inventarom i stanjem na skladištima trgovina. Također, sve ih više modnih brendova koristi i u borbi protiv krivotvorina te se putem RFID-a odjeći i obući može potvrditi porijeklo, tj. da je original, a ne da je krivotvortina.

Slika nije dostupna Poruka koju ste dobili na WhatsApp izgleda sumnjivo? Provjerite njenu točnost na internetu

Kao i brojni drugi trgovački lanci, ova nam tehnologija pomaže u osiguravanju vrhunskog iskustva u trgovini te omogućava dostupnost proizvoda za naše klijente, komentirali su iz Victoria's Secret sve brojnije glasine o njihovom navodno praćenju žena putem čipova implementiranih u grudnjake.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti