Zagrebački advent iz godine u godinu raste i širi se pa ne iznenađuje što je sve teže snaći se u gomili događanja i lokacija. Kako bi olakšali domaćima, ali i posjetiteljima snalaženje na Adventu (ili izbjegavanje određenih lokacija), Maroje Sabljić i Matina Tenžera, pripremili su prvi potpuni digitalni vodič kroz Advent u Zagrebu prilagođen i domaćim, ali i stranim posjetiteljima.

Za manje od tri minute korisnik pronalazi događanje i mjesto koje ga zanima. Na izbor mu se nudi više od 500 događanja diljem cijelog grada. I to kroz 12 kategorija, jasna je Tenžera, ujedno i voditeljica projekta. Njihov su vodič kroz Advent u Zagrebu koncipirali tako da i sami korisnici mogu sudjelovati u stvaranju sadržaja te im dojaviti koje neotkriveno mjesto ili događanje bi svakako trebalo posjetiti.

Autori aplikacije Divan Maroje Sabljić i Matina Tenžera (Foto: Zicer)

Odgovore na najčešća pitanja o Adventu lako je pronaći na Divanu uz popise najboljih adventskih događanja, najzanimljivijih adventskih kućica i božićnih sajmova gdje možete riješiti kupovinu poklona.

Maroje i Matina rješavaju vas i novogodišnjih briga u tematskoj kategoriji NYE 2020 koja sabire najkvalitetniju ponudu dočeka Nove godine. Nezasitne će zadovoljiti i kategorija u kojoj vas očekuju tulumi za Badnjak.

Budući da ne stanujem u Zagrebu, teško mi se snaći jer cjelokupna božićna ponuda djeluje zbunjujuće, raspršeno…. u svakom slučaju je olakšanje jednostavno izvaditi mobitel i na licu mjesta pogledati što se i gdje nudi u krugu od nekoliko stotina metara, rekao nam je Riječanin Karlo Tancabelić. Ovaj nagrađivani startup tako će osim Karlu, blagdane uljepšati još 50.000 korisnika koji mjesečno posjećuju Divan.