Na upravo završenoj 53. Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi, kojoj je ove godine Japan bio zemlja domaćin, Hrvatsku je uspješno predstavljalo četvero učenika zagrebačke XV. gimnazije, osvojivši brončanu medalju i pohvalnicu.

Najveći uspjeh ostvario je učenik trećeg razreda Fran Miletić koji je na ovom uglednom međunarodnom natjecanju osvojio brončanu medalju.

Maturantica Olga Jerković Perić nagrađena je pohvalnicom, a na natjecanju su uspješno sudjelovali Marko Preočanin i Jasmin Jašarević, maturant, odnosno, učenik trećeg razreda XV. gimnazije Zagreb.

Osim u okviru redovite i dodatne nastave kemije u svojoj školi, hrvatski su se učenici za ovo natjecanje pripremali i kroz dodatne pripreme koje je provodila skupina sveučilišnih nastavnika, znanstvenika i studenata okupljena oko Hrvatskoga kemijskog društva.

Na ovogodišnjoj Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi, koja je zbog epidemioloških razloga već druge godine zaredom održana na daljinu, sudjelovalo je 312 učenika iz 85 država, a natjecanje je trajalo od 25. srpnja do 2. kolovoza.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju