Netgen partnerstvo sa švicarskim timom okrunio otvaranjem ureda u Zürichu

U Netgenu su sigurni da će ovaj potez otvoriti brojne nove prilike daljnjeg tržišnog rasta i širenja, a uz to će i svim zaposlenicima pružiti direktne opcije rada na raznolikim projektima s partnerskim timovima, mogućnosti dijeljenja znanja i napredovanja.

Martina Čizmić | 11.10.2021. / 17:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Netgen, domaća IT tvrtka, osnovana 2002. godine u Zagrebu, ovih je dana otvorila ured u Zürichu, nastavno na dugogodišnju partnersku suradnju s kolegama iz Švicarske.

Dok u Zagrebu zapošljava 30 ljudi, Netgen Switzerland AG u Zürichu zasad okuplja devetoro stručnjaka, pod vodstvom Christiana Paredesa, koji će nastaviti raditi na već započetim, ali i novim projektima.

Uz dugogodišnju suradnju s digitalnim agencijama i velikim tvrtkama i organizacijama kako u Švicarskoj, ali i Norveškoj, Njemačkoj i Austriji, ova tvrtka profilirala se u implementaciji zahtjevnih i kompleksnih digitalnih projekata, s fokusom na integrirana web i e-commerce rješenja. Od ranih su se dana vodili jednostavnom idejom kako kreirati dugoročno održiva web rješenja te kako web učiniti boljim za krajnje korisnike.

Otvaranje ureda pod Netgenovim imenom logičan je nastavak uspješne dugogodišnje suradnje s timom iz Švicarske koji se sada i službeno odlučio pridružiti Netgen brendu, komentirao je Ivo Lukač, Netgenov suosnivač i direktor. Netgen Switzerland AG, s adresom i uredom u Zürichu bitan je korak za jače pozicioniranje na švicarskom tržištu, kao i u cijeloj DACH regiji. Dobitna kombinacija lokalnog prisustva i poznavanja specifičnosti švicarskih klijenata te uigranih implementacijskih timova u oba grada već je dokazana na nizu dugogodišnjih projekata, a integracija pod jednim brendom čini nas samo prepoznatljivijim i jačim, dodao je i drugi suosnivač Netgena i direktor Igor Vrdoljak.

U Netgenu su sigurni da će ovaj potez otvoriti brojne nove prilike daljnjeg tržišnog rasta i širenja, a uz to će i svim zaposlenicima pružiti direktne opcije rada na raznolikim projektima s partnerskim timovima, mogućnosti dijeljenja znanja i napredovanja.

Vrlo smo uzbuđeni radi ovog novog poglavlja i sigurni smo ovo neće biti tek nastavak provjereno dobre suradnje hrvatskih i švicarskih timova, već da će ona ojačati i naše kompetencije u području digitalnih komunikacija i tehnologija, dodao je Christian Paredes, direktor Netgen Switzerland u Zürichu.

Među Netgenovim vlastitim projektima u proteklih 19 godina istaknuli su se Netgen Layouts - sustav za izgradnju web stranica temeljenog na Symfony PHP frameworku, ali i Web Summer Camp, ljetna mini-konferencija koja od 2012. godine ljeti okuplja i do dvjestotinjak stručnjaka.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti