Neki ljubitelji Applea preskočit će novu generaciju iPhonea i s nestrpljenjem čekaju 2025. godinu

Za mjesec i pol Apple će predstaviti novu generaciju iPhonea, no puno su veća očekivanja od uređaja koje će predstaviti sljedeće godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.07.2024. / 14:47

iPhone (Foto: Afp)

Apple će uskoro predstaviti novu generaciju svojih telefona, no kako savjetuju na nekim tehnološkim portalima, ako razmišljate o kupovini iPhonea, ali vam se ne žuri, bilo bi najbolje da uređaje iz serije iPhone 16 - preskočite. Naime, dok će ovogodišnja nadogradnja donijeti klasična poboljšanja, ali bez nekih revolucionarnih noviteta, čini se kako Apple puno bolje stvari priprema za 2025. godinu.

Više je razloga zbog kojih bi trebali preskočiti ovogodišnje modele i sačekati iPhone 17, a o glavnom razlogu za to već smo nedavno pisali. Apple sljedeće godine namjerava napraviti značajnu promjenu oko ponude svojih telefona te navodno namjeravaju izbaciti iz ponude model Plus. Riječ je o većem modelu običnog iPhonea, a ako Apple zaista namjerava odustati od njegove proizvodnje (kako su to ranije napravili sa serijom mini), čini se kako za njim nema velike potražnje.

Tim Cook i Craig Federighi iz Applea Apple više ne može ignorirati veliki trend: Priprema radikalno drukčiji iPhone

Zanimljivo, dosadašnje informacije govore kako Apple više ne namjerava zamijeniti taj uređaj s novim modelom običnog iPhonea, već namjeravaju predstaviti potpuno novi uređaj. Pored iPhonea 17 i dva uređaja iz serije Pro, sljedeće godine prvi put očekujemo i Slim model iPhonea. Ovaj uređaj, prema svim ranijim najavama, osim što će biti najtanji, trebao bi biti i najskuplji Appleov telefon do sada. Koliko će stajati, nije poznato, no spominje se početna cifra od čak 1300 dolara, a možda i više. Također, nije poznato niti koliko će ovaj telefon biti tanak, a treba podsjetiti kako je Apple nedavno predstavio i svoj najtanji iPad koji je tanak samo 5,1 milimetar.

Model iPhone 17 Slim trebao bi biti top model, sličan modelu Ultra Apple Watcha, čija cijena u Hrvatskoj iznosi 949 dolara, što je skoro pa dvostruko skuplje u odnosu na model Watch Series 9.

Pored činjenice što će iPhone 17 biti najtanji smartphone iz Appleove ponude, na TechRadaru nabrojali su još nekoliko razloga zbog kojih bi trebali preskočiti modele iPhonea 16 i čekati sljedeću godinu. Među inim, naglašavaju kako će model Slim, ali i svi ostali uređaji iz serije 17 imati LTPO ekrane varijabilne frekvencije osvježavanja (do 120Hz) te always-on ekrane. Trenutačno su te opcije rezervirane samo za modele iz Pro serije.

iPhone Mrežom kruže nove glasine: Evo što možemo očekivati od najjeftinijeg iPhonea

Dok bi spomenute opcije sada trebale biti dostupne na svim modelima iPhonea, modeli iz serije Pro te Slim iPhone trebali bi, osim čipseta A19 Pro, imati i 12GB RAM-a te tri 48MP kamere sa stražnje strane. Sve bi to trebalo predstavljati značajan korak naprijed po pitanju performansi te snimanja fotografija i videozapisa, naglašavaju na Tech Radaru.

No prvo tek treba vidjeti što će sve donijeti iPhone 16 i hoće li donijeti neka iznenađenja i napredne opcije o kojima se do sada nije govorilo u medijima.

Izvor: Tech Radar
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti