Nemoguća misija Toma Cruisea i Elona Muska: Mediji tvrde da pripremaju prvi film koji će se snimati u - svemiru!

Trenutačno nije poznato više detalja, no ljudi upoznati s projektom tvrde da realni planovi postoje, ali je projekt još u ranoj fazi razvoja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.05.2020. / 07:48

SpaceX-ova kapsula Crew Dragon (Foto: SpaceX)

Vijest da netko želi snimiti prvi svemirski film mnogi bi odmah mogli staviti u kategoriju lažnih vijesti, no kada se u tom kontekstu spominju Tom Cruise i Elon Musk, za kojeg ništa nije nemoguće, mogli bi zaključiti da možda ipak ima nešto u tome. Prema tim informacijama koje su se jučer raširile internetom, Tom Cruise, SpaceX i NASA udružili su se na projektu snimanja filma u svemiru. Takav se projekt trenutačno čini kao nemoguća misija, no film ne bi bio dio tog poznatog i popularnog serijala te bi se vjerojatno snimao unutar svemirske kapsule SpaceX-a Crew Dragon.

SpaceX-ova kapsula Crew Dragon SpaceX će na ISS dovesti dvojicu astronauta na dulji boravak

Iako još niti jedan filmski studio nije dio tog projekta, osobe upoznate sa situacijom kažu kako je projekt stvaran te je još u ranoj fazi, tako da će sigurno proći još dosta vremena dok ta ideja krene u realizaciju. Naravno, uvijek je moguće i odustajanje od snimanja svemirskog filma. Trenutačno nema više detalja, no brojni mediji koji su prenijeli tu vijest naglašavaju da, ako bi netko zaista mogao i htio sudjelovati u takvoj misiji, to je sigurno Tom Cruise, koji se pri snimanju dosadašnjih filmova iskazao svojim kaskaderskim vještinama, snimajući riskantne i opasne scene.

03.12.2018. Raketa Falcon 9 (Foto: AFP) (Foto: Afp)

SpaceX-ova kapsula Crew Dragon (Foto: SpaceX)

Teško je zamisliti da bi se cijeli film snimao unutar male kapsule pa možemo pretpostaviti da bi se u svemiru mogli snimiti samo jedan (kraći) dio filma, no i to bi bilo dovoljno da Tom Cruise zauvijek uđe u legendu Hollywooda. Mediji su kontaktirali sve tri strane koje bi trebale sudjelovati u tom projektu, no nitko iz NASA-e, SpaceX-a ni sa strane Cruisea nije odgovorio na upite.

Međunarodna svemirska postaja ISS (Foto: NASA) SpaceX šalje turiste na Međunarodnu svemirsku postaju: Znate li koliko stoji karta za put u svemir?

SpaceX Elona Muska krajem ovog mjeseca trebao bi odvesti dva NASA-ina astronauta na Međunarodnu svemirsku postaju te će to biti prvi let Crew Dragona s ljudskom posadom. U budućnosti Musk razmišlja i o svemirskom turizmu - bogataši bi platili milijune dolara za let u Crew Dragonu oko Zemlje, a mogli bi platiti smještaj i na ISS-u. Letovi, naravno, neće biti jeftini te je jasno kako bi budžet za snimanje filma koji, među inim, uključuje u let u svemir, trebao biti jako velik.

Izvor: Deadline

  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti