Vijest da netko želi snimiti prvi svemirski film mnogi bi odmah mogli staviti u kategoriju lažnih vijesti, no kada se u tom kontekstu spominju Tom Cruise i Elon Musk, za kojeg ništa nije nemoguće, mogli bi zaključiti da možda ipak ima nešto u tome. Prema tim informacijama koje su se jučer raširile internetom, Tom Cruise, SpaceX i NASA udružili su se na projektu snimanja filma u svemiru. Takav se projekt trenutačno čini kao nemoguća misija, no film ne bi bio dio tog poznatog i popularnog serijala te bi se vjerojatno snimao unutar svemirske kapsule SpaceX-a Crew Dragon.

Iako još niti jedan filmski studio nije dio tog projekta, osobe upoznate sa situacijom kažu kako je projekt stvaran te je još u ranoj fazi, tako da će sigurno proći još dosta vremena dok ta ideja krene u realizaciju. Naravno, uvijek je moguće i odustajanje od snimanja svemirskog filma. Trenutačno nema više detalja, no brojni mediji koji su prenijeli tu vijest naglašavaju da, ako bi netko zaista mogao i htio sudjelovati u takvoj misiji, to je sigurno Tom Cruise, koji se pri snimanju dosadašnjih filmova iskazao svojim kaskaderskim vještinama, snimajući riskantne i opasne scene.

03.12.2018.
Raketa Falcon 9 (Foto: AFP) (Foto: Afp)

SpaceX-ova kapsula Crew Dragon (Foto: SpaceX)

Teško je zamisliti da bi se cijeli film snimao unutar male kapsule pa možemo pretpostaviti da bi se u svemiru mogli snimiti samo jedan (kraći) dio filma, no i to bi bilo dovoljno da Tom Cruise zauvijek uđe u legendu Hollywooda. Mediji su kontaktirali sve tri strane koje bi trebale sudjelovati u tom projektu, no nitko iz NASA-e, SpaceX-a ni sa strane Cruisea nije odgovorio na upite.

SpaceX Elona Muska krajem ovog mjeseca trebao bi odvesti dva NASA-ina astronauta na Međunarodnu svemirsku postaju te će to biti prvi let Crew Dragona s ljudskom posadom. U budućnosti Musk razmišlja i o svemirskom turizmu - bogataši bi platili milijune dolara za let u Crew Dragonu oko Zemlje, a mogli bi platiti smještaj i na ISS-u. Letovi, naravno, neće biti jeftini te je jasno kako bi budžet za snimanje filma koji, među inim, uključuje u let u svemir, trebao biti jako velik.

Izvor: Deadline

  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju