Nenad Bakić i Boris Nemšić gostovali na IT Biz Crunch Forumu

Boris Nemšić i Nenad Bakić poznata su imena u hrvatskoj IT industriji, a svoje su stavove iznijeli na Vidi IT Biz Crunch forumu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 05.11.2015. / 14:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Boris Nemšić je čovjek koji je u hrvatsku nakon ukidanja telekom monopola doveo Vipnet te time oduzeo veliki tržišni udio T-Comu. Kao jedan od top 5 menadžera u telekomunikacijama, Nemšić ističe kako će telekomunikacijske tvrtke postati čista infrastruktura. 

„Promet raste, infrastruktura se mora nadograđivati, a telekomima padaju prihodi. Telekomi padaju i u privrženosti i u važnosti korisnicima, dok tvrtke koje stavljamo u mapu Digital (Google, Facebook...) rastu. Uspijevaju one tvrtke koje su inovirale, a to su digitalguys. “, navodi Nemšić.

Za inovacije, kaže Nemšić, su krvotok društva, odnosno najveći neprijatelj inovacije je strah. „Dajte priliku inovatorima, nekoliko pametnih glava i nemojte ih tjerati da daju output isti dan, jer možda imaju neku ludu ideju. Odvojite sredstva, postotak za takav razvoj i dajte im podršku“, rekao je Nemšić. 

S druge strane Nenad Bakić, osnivač portala MojPosao istaknuo je kako  je tajming bitniji od same ideje. "Kada reinterpretiramo povijest, često kažemo da je netko uspio zbog „Big Idea“, ali se u isto vrijeme ne vidi i hrpa onih s odličnim idejama koji nisu uspjeli“, ističe Bakić.

Također, Bakić dodaje kako je kopiranje zapravo dobro, odnorno dobro je imati lokalne implementacije globalnih inovacija. „Recimo za mene jedan od najvažnijih savjeta koji je meni bio inovacija, bilo je da gledam tko je klijentov klijent. To je za mene bila velika inovacija, iako zvuči očito“ , dodaje Bakić.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti