Nikola Žinić i Hrvoje Bujas stižu na Voogle konferenciju u Varaždinu

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se Voogle konferencija 2014. čiji su organizatori Tehnološki park Varaždin, Zimo Digital, Mediatrend te Varaždinski obrtnički portal.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 13.02.2014. / 08:31

Nikola Žinić i Hrvoje Bujas stižu na Voogle konferenciju u Varaždinu

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se Voogle konferencija 2014. čiji su organizatori Tehnološki park Varaždin, Zimo Digital, Mediatrend te Varaždinski obrtnički portal.

Dakle u srijedu 2. travnja u Varaždinu se održava Voogle konferencija namijenjena poduzetnicima i startupima te developerima koji će imati prilike naučiti nešto novo od iskusnih ljudi. 

Ovaj cjelodnevni događaj prilika je za sve sudionike da u jutarnjem dijelu konferencije prisustvuju zanimljivim i inspirirajućim prezentacijama i panel raspravama koje će održati neki od vodećih stručnjaka iz potpore poduzetništvu, IT biznisa, transfera tehnologije i srodnih poduzetničkih područja. Popodnevni program rezerviran je za startup natjecanje i međunarodne poslovne sastanke dok će u večernjim satima biti organizirano neformalno druženje za sve sudionike.

Vrijedna iskustva iz svog dugogodišnjeg uspješnog profesionalnog rada sa sudionicima konferencije podijelit će Nikola Žinić iz najučinkovitije neovisne reklamne agencije na svijetu Bruketa&Žinić. John Laslavic, predsjednik i osnivač kanadske IT tvrtke ProductBase govorit će o globalizaciji poslovanja svoje tvrtke te pričati o iskustvima osnivanja njene varaždinske podružnice. Aktualnu, ali i relativno novu i neotkrivenu temu crowdfundinga sudionicima će pokušati približiti dr.Reinhard Willfort iz Innovation Service Network, Graz koji će pričati s aspekta istraživača, serijskog poduzetnika i pokretača dvije crowdfunding platforme.

Bit će riječi i o drugim oblicima online poslovanja, o kojima će pričati Hrvoje Bujas, osnivač portala za grupnu kupnju, crnojaje.hr. Kako financirati projekte putem socijalnog fonda EU sudionici će saznati od Paivi Korhonen, finske stručnjakinje za fondove EU dok će o unaprjeđenju poslovanja primjenom principa eko dizajna pričati Nadine Antić, eko dizajn konzultantica iz Njemačke. 

Softver programeri i oni koji to žele postati razmijenit će svoja iskustva vezana uz teme kao što su e-commerce, odnos programera i dizajnera te put od programera do osnivača tvrtke. Prezentacije će održati stručnjaci s Fakulteta organizacije i informatike te tvrtki Marker, Influendo i Orion.

U sklopu konferencije održat će se i natjecanje za najbolju poduzetničku ideju gdje će 5 odabranih finalista prezentirati svoju poduzetničku ideju pred stručnim odborom. Na natjecanje se mogu prijaviti mala i srednja poduzeća i pojedinci koji će imati prilike za proširenje međunarodne mreže poslovnih kontakata, stjecanje novih vještina i znanja, ali i dobivanje laskave titule „Voogle startup godine“.

Međunarodni poslovni sastanci (B2B) održavat će se u kazališnim ložama po „speed dating“ principu. Zainteresirani sudionici mogu se registrirati online, pronaći ranije registrirane tvrtke i dogovoriti sastanke.

Dodatne informacije i novosti vezane uz Voogle konferenciju 2014 mogu se pronaći putem službene web stranice konferencije conf.voogle.com.hr te Facebook, Twitter i Youtube kanala.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti