Nintendo prodao gotovo 20 milijuna Switch konzola

Posljednja generacija Nintendove konzole iznimno je tražena roba te je tijekom godine i nekoliko mjeseci prodano skoro 20 milijuna komada Switcha.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.08.2018. / 15:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada su u Nintendu shvatili da su napravili pogrešku s konzolom Wii U koja nije postigla željeni prodajni uspjeh, inženjeri ove kompanije odmah su se bacili na posao i počeli s razvojem nove generacije igraće konzole. Rezultat je model Switch koji je predstavljen u ožujku prošle godine i koji je do sada, kako su objavili jučer iz Nintenda, prodan u skoro 20 milijuna komada.

Prilikom objave financijskih rezultata za drugi ovogodišnji kvartal iz Nintenda su objavili kako su do sada ukupno prodali 19,67 milijuna konzola. Tijekom posljednjeg tromjesečnog razdoblja ova je kompanija prodala 1,88 milijuna konzola, a zadovoljni su i prodajom softvera, odnosno igara i drugog digitalnog sadržaja – porast prodaje softvera u odnosu na isto razdoblje prošle godine veći je od 120 posto. Zahvaljujući odličnoj prodaji konzola i softvera, Nintendo je ostvario prihode od oko 1,5 milijardi dolara i profit od 274 milijuna dolara.

Što se prodaje igara u prošlom kvartalu tiče najpopularnija igra bila je Donkey Kong Country: Tropical Freeze koji je predstavljen u svibnju i prodan je u više od 1,40 milijuna komada, dok je Mario Tennis Aces koji je predstavljen mjesec dana kasnije prodan u 1,38 milijuna komada. U ovoj kompaniji mogu biti zadovoljni i prodajom Nintendo Laba koji je od travnja prodan u 1,39 milijuna komada.

Kao i ostale gamerske kompanije, u Nintendu najveću navalu za svojim konzolama očekuju krajem godine tijekom tzv. blagdanskog kvartala kada će veliki broj ljudi kupiti Switch (za sebe ili kao poklon drugima) i igre poput nadolazećih Super Mario Partyja i Super Smash Bros Ultimatea.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti