Popularna igraća konzola iz Nintenda --Wii, dobit će svojeg nasljednika ovog ljeta, ako ne i prije, kažu izvori bliski gameinformeru.

Gaming magazin ističe kako će sistem Wii 2 podržavati HD rezoluciju, no ne zna se hoće li biti snažniji ili ne od igraćih konzola PS3 ili Xbox 360, no u svakom slučaju Wii 2 će biti konkurentna platforma.

Nintendo već pokazuje svoju konzolu izdavačima kako bi isti počeli razvijati nove igre za 'kasnu 2012'.

Već je bilo priče o smanjenju cijena za aktualnu Wii konzolu koja bi 15.svibnja trebala pasti na 150$. Već je prije viđeno kako je Nintendo spustio cijene uređaja na 150$ prije nego su objavili nove konzole, pa je moguće da je i ovaj puta to slučaj.

Spekulira se kako će Wii 2 biti kompatabilan sa softwareom na diskovima i sa naslovima koji će se preuzimati, a trebao bi doći i sa većom internom memorijom za igre i aplikacije.

Sa lansiranjem konzole u Zapadnoj Americi, Nintendo bi mogao svoju konzolu brandirati drugim imenom, Nintendo HD, piše gameinformer.com, no za sada su to samo nagađanja.

Sve u svemu, uspjehom svoje prve konzole, Nintendo će vrlo vjerojatno nastaviti tradiciju svoje uspješnog poslovanja i sa svojom novom konzolom bilo da se ona zvala Wii 2 ili Nintendo HD.

Imate li Wii? Jeste ga probali igrati? Hoćete li kupiti Wii 2?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju