Ništa od preuzimanja teškog više od 10 milijardi dolara: Discord prekinuo pregovore s Microsoftom

Razlozi prekida pregovora nisu poznati, a Discord će se u budućnosti fokusirati na razvoj vlastite platforme i monetizaciju te na izlazak na burzu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.04.2021. / 16:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije mjesec dana činilo se kako je Microsoft jako blizu još jedne velike akvizicije. Glasine su govorile kako su u pregovorima s Discordom, komunikacijskom platformom naročito popularnom među gamerima. Neki su mediji već nagađali što se Microsoft napraviti nakon preuzimanja kompanije te se spominjala mogućnost integracije te platforme u Xbox platformu.

No prema novim informacijama, Discord je prekinuo razgovore s Microsoftom te su odlučili nastaviti poslovanje kao samostalna kompanija. Prema Reutersu, nastavit će s razvojem vlastite platforme i širenjem poslovanja, a u fokusu će biti monetizacija postojeće korisničke baze. Također, u kompaniji razmišljaju i o izlasku na burzu u nekoj budućnosti.

Slika nije dostupna Microsoft kupuje poznatu komunikacijsku platformu za gamere Discord?

Niti kada su se pojavile prve glasine o akviziciji, a niti sada iz Microsofta i Discorda nisu komentirali situaciju tako da nije poznato što se konkretno dogodilo i zašto su pregovori prekinuti.

Iako su Discord ponajviše prihvatili gameri, ova je platforma s vremenom postala popularna u puno širim krugovima poput nogometnih navijača, ljubitelja glazbe, investitora u kriptovalute itd. Discord omogućuje tekstualnu, audio i video komunikaciju, a broj njegovih korisnika premašio je 140 milijuna. Poslovni model baziran je na mjesečnim i godišnjim pretplatama (koje korisnicima omogućuju neke dodatne komunikacijske opcije), a prihodi kompanije prošle su godine iznosili 130 milijuna dolara.

Prema posljednjoj investiciji s kraja prošle godine, vrijednost Discorda procijenjena je na 7,5 milijardi dolara.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti