No.1 D6, pametan sat za gospodu [RECENZIJA]

Malo je satova koji uživo izgledaju bolje nego na stranicama, a jedan od njih je svakako No.1 D6, koji smo imali prilike testirati.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 29.06.2016. / 20:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

D6, nasljednik je ionako dobrog D5 pametnog sata koji se po mnogočemu ističe, a prvenstveno po Android operativnom sustavu. Ono što nas je iznenadilo jest da uređaj izgleda bolje uživo nego na slikama na webu, što obično nije takav slučaj. Naime, D6 je izrađen od kvalitetnog materijala a i završna obrada bi se lako mogla svrstati u višu kategoriju pametnih satova.

Moramo priznati da smo u početku bili malo skeptični radi kockastog dizajna, no to se očito pokazalo kao prilično dobar potez kompanije. Sat nije glomazan, a opet dovoljno je velik da možete većinu stvari odraditi na njemu i da je pritom sve pregledno, dostupno i jednostavno. Isto tako, velika prednost je i remen od prave kože koji lijepo sjeda na ruku.

Osim dizajna, koji je kao što smo rekli vrlo kvalitetno osmišljen, D6 ima i impresivne karakteristike poput 1.3GHz četverojezgrenog procesora s 1GB RAM-a i čak 8GB interne memorije, nešto čega se mogu posramiti brojni pametni telefoni. Nadalje, tu su i svi ostali dodaci poput Bluetootha i WiFi-a, te podrška za Micro SIM što opet omogućuje korištenje uređaja bez povezivanja na pametni telefon. 

Ekran od 1.63 inča sasvim je dovoljan što god radili, čak i za navigaciju preko Googleovih karata koje rade besprijekorno, a koje su od vrlo velike koristi. Zaslon dolazi u rezoluciji 320x320 piksela, što je više nego dovoljno za ekran od 1.63 inča. D6 podržava dva najpopularnija operativna sustava, iOS i Android čime pokriva i većinu tržišta. Spomenimo i kako je ekran otporan na ogrebotine, zahvaljujući Sapphire Crystal tehnologiji.

Zahvaljujući malo većem ekranu, D6 ima i daleko snažniju bateriju od konkurenata, pa tako se u njemu nalazi 450mA. Nadalje, zahvaljujući Android OS-u, uređaj podržava brojne aplikacije koje možete preuzeti preko službene Google trgovine, a tu su i neke predinstalirane poput mjerača otkucaja srca (radi preko dodira na zaslonu), mjerenje koraka, barometar, štoperica, radio, prognoza vremena, snimalica, glazba, itd. 

Što se tiče samih izgleda sata, aplikacije koje ćete vjerojatno najčešće koristiti, na prvu odmah imate poveći izbor tema, dok uz njih možete preuzeti i neke dodatne te ih mijenjati prema potrebi.

No. D6 je uređaj koji ćete vjerojatno dosta koristiti u svakodnevici jer doista nudi pregršt mogućnosti, pogotovo osnovne stvari poput prognoze vremena, obavijesti s telefona, mailovi, poruke, pa čak i Facebook, WhatsApp i Twitter.

Na kraju, cijena od 560 kuna (bez carine i PDV-a) je i više nego povoljna za uređaj poput D6.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti