Noć muzeja na FER-u donosi kombinaciju umjetnosti i tehnologije

Službena tema ovogodišnje Noći muzeja koja se održava 26. siječnja su “Muzeji i nova publika”.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.01.2024. / 12:16

Vedran Bilas, FER (Foto: FER)

Sutra će se diljem Hrvatske održati tradicionalna Noć muzeja koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo. Ove godine službena tema manifestacije su “Muzeji i nova publika”, čime se naglasak stavlja na nove generacije posjetitelja koje imaju neka drukčija očekivanja i potrebe koje su usmjerene prema inovativnim kreativnim i interaktivnim sadržajima. Također, ovogodišnja Noć muzeja dotiče se i važnih globalnih tema poput održivog razvoja.

Ovoj kulturnoj manifestaciji tradicionalno se pridružuje i Fakultet elektronike i računarstva s ciljem jačanja kulturne djelatnosti Fakulteta. Obilježavanjem Noći muzeja 26. siječnja 2024. od 18 do 22 sati FER, u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti i Školom za primijenjenu umjetnost i dizajn, ukazuje na širu globalnu važnost recikliranja te prenamjene starog i neiskoristivog elektroničkog materijala kojem se kreativnim praksama daruje novi život.

Scinergy Scinergy Projekt Scinergy povezuje znanstvenike i poslovnu zajednicu

Predstavljanje projekta naprednih punionica električnih bicikala Na FER-u predstavljen projekt napredne punionice električnih bicikala za pametni grad

Posjetitelji mogu očekivati interaktivne radionice i predavanja, uz glazbenu pozadinu Disco sekcije KSET-a. Svi koji posjete FER u to vrijeme moći će se uključiti u izradu umjetničkih djela i eksponata od starih čipova, žica, ploči i ostalog sitnog elektroničkog otpada, a oni će naknadno biti izloženi kao postav u staklenim vitrinama u auli Fakulteta

Također, posjetitelji će imati priliku čuti predavanje vizualnog umjetnika Tina Dožića pod naslovom “Umjetnost i elektronika”, u kojem će autor na temelju vlastite prakse predstaviti primjere radova koji spajaju elektrotehniku, mehaniku i recikliranje s umjetničkim medijima poput instalacije, izvedbe i sound arta.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti