Nastavno na njihov plan o restrukturiranju smjera kompanije, Stephen Elop izjavio je će Nokija do kraja sljedeće godine otpuštati još radnika.

U travnju ove godine, radi istog razloga Nokija je otpustila oko 4.000 radnika, čime usmjerava tvrtku na novi put, a ista sudbina zaposlenike ove tvrtke dijeli i sljedeće godine.

'Moramo poduzeti ove bolne, no neophodne korake kako bi usmjerili našu radnu snagu i operacije prema novom putu kompanije. ' - istaknuo je u PR objavi Elop. Najviše radnika otpušta se u Nokijinoj tvornici u Cluju u Rumunjskoj, gdje će bez posla ostati 2.200 radnika.

Dodatnih 1.300 otpuštanja biti će u odjelu kompanije 'Location & Commerce' gdje se radilo na lokacijskim uslugama kompanija.

Elop smatra kako su ovo dobri potezi za Nokiju koja bi krajem godine trebala krenuti sa isporukom svojih uređaja sa Microsoftovim operativnim sistemom Windows Phone 7, te dodaje kako je Europa ciljana skupina kompanije pošto se u njoj nalaze sjedišta kompanije kao i centri za istraživanje i razvoj.

Nokija će zaposlenicima koji će ostati bez posla ponuditi podršku sveobuhvatnog programa. Također, iz Nokije kažu kako će kompanija i dalje potpomagati svoje zaposlenike i lokalne zajednice u ovim teškim vremenima.

Kompletnu PR objavu možete pročitati na službenim Nokia stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju