Nokia predstavila smartphone srednje kategorije s jakom baterijom i podrškom za 5G

Novi Nokijin pametni telefon na tržištu će se pojaviti krajem ovog mjeseca po cijeni od 299 dolara u SAD-u.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.09.2021. / 11:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

HMD Global najavio je novi model smartphonea iz serije G namijenjen korisnicima koji žele iskoristiti sve pogodnosti 5G mreža, no ne žele platiti premium cijenu. Osim što ima podršku za mobilnu mrežu budućnosti (ali i sadašnjosti), adut za dugovječnost Nokije G50 je i podrška za dvije nove verzije operativnog sustava Android (isporučuje se s verzijom Android 11) te su garantirane i tri godine sigurnosnih ažuriranja.

Nokia XR20 - 2 RECENZIJA Nokia XR20: Veliki i robustan smartphone koji nas je ugodno iznenadio, ali ipak nije za svakoga

Ovaj telefon bit će zanimljiv i svima koji vole velike ekrane te njegova dijagonala iznosi čak 6,82 inča (HD+ rezolucija), a iz Nokije posebno naglašavaju i snažnu bateriju za koju kažu da može izdržati dva dana prosječnog korištenja. Također, podržava brzo punjenje od 18W tako da korisnici modela G50 zaista ne bi trebali imati problema s baterijom.

Što se hardvera tiče, ovaj smartphone dolazi s uobičajenim čipsetom za ovu (srednju) kategoriju pametnih telefona. Snapdragon 480 ne garantira najbrže performanse, no trebao bi biti i više nego dovoljan dobar za ugodno svakodnevno korištenje. Dolazi s 4GB memorije i 128GB prostora za pohranu podataka, a treba pohvaliti i utor za microSD memorijske kartice.

Slika nije dostupna RECENZIJA Nokia G20: Uređaj koji će vas osvojiti baterijom, ali čiji bi vas procesor mogao razočarati

Na stražnjoj strani nalaze se kružno raspoređene tri kamere i bljeskalica. Rezolucija glavne kamere iznosi 48MP, a uz nju nalaze se i 5MP širokokutna kamera i 2MP senzor dubine. S prednje strane nalazi se kamera rezolucije 8MP smještena u malom hardverskom urezu koja dolazi s opcijama stabilizacije videozapisa te noćnim modom za snimanje selfija.

Na tržištu stiže krajem rujna, a cijena u SAD-u iznosi 299 dolara.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti