Nokia svoju brobu za tržište nastavlja u Kini

Odavno je poznato da je svatko tko je imao prilike, svoje poslovanje preselio u Kinu. Razloga ima puno, no jeftinija radna snaga je najveća...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 24.04.2015. / 21:58

Nokia svoju brobu za tržište nastavlja u Kini

Odavno je poznato da je svatko tko je imao prilike svoje poslovanje preselio u Kinu. Razloga ima puno, no jeftinija radna snaga je najveća prednost kojom ova zemlja privlači ostatak svijeta. Izgleda da je tu priliku uhvatila i Nokia koja dio svog poslovanja već sljedeće godine seli u Kinu, a vjerujući glasinama koje prenose tamošnji mediji, na istok se seli i Nokijin R&D centar.

Većinu Nokijinih korisnika vjerojatno najviše zanima povratak brenda Nokia u industriju pametnih telefona, a prema riječima predsjednika ove finske tvrtke, kompanija bi se početkom 2016. trebala vratiti na tržište s novim modelima koji bi trebali "vrtjeti" Android. 

Zašto je Nokia odlučila izbaciti nove modele tek početkom 2016.? Vjerojatno jedini razlog je zabrana prodaje pametnih telefona pod imenom Nokia, a koja ističe početkom sljedeće godine. Hoće li ova finska odnosno kineska tvrtka sklopiti suradnju s ostalim tržišnim igračima i tako si olakšati borbu na tržištu, teško je reći, no jedno je sigurno - nove modele pod brendom Nokia mogli bismo vidjeti već početkom 2016. prvo u Kini, a zatim možda i u ostatku svijeta. 

Ovo će biti zanimljivo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti