Nova opcija olakšat će i pojednostaviti korištenje legendarnog programa u Windowsima

Iako su u Microsoftu zabranili da zaposlenici govore o ovoj opciji, informacije su se ipak proširile internetom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.12.2022. / 10:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoft priprema jedan veliki novitet za svoj Notepad. Ovaj popularni alat kojeg mnogi često koriste godinama se ne mijenja, a sada bi trebao dobiti novu i iznimno korisnu opciju za koju se možemo upitati zašto nije predstavljena ranije. Ono što je zanimljivo jest da je u javnost procurio screenshot koji je vjerojatno snimljen na računalu nekog od zaposlenika Microsofta, a na kojem piše Ne razgovarajte o ovoj opciji i ne uzimajte screenshotove.

Microsoft Novi Microsoftov alat omogućit će jednostavno održavanje računala i poboljšanje performansi

Ta snimka zaslona, naime, otkriva kako će korisnici Windowsa 11 na Notepadu moći koristiti tabove, odnosno kartice. Tabovi će se otvarati na vrhu otvorenog prozora Notepada i ne treba sumnjati kako će ova opcija uvelike olakšati korištenje onima koji se često služe Notepadom i otvaraju više prozora odjednom jer je otvaranje više kartica umjesto prozora jednostavnije i preglednije.

Dok na Notepadu ova opcija još nije službeno predstavljena (objavljena snimka zaslona uklonjena je brzo nakon što je objavljena, no do tada ju je netko već snimio i proširila se internetom), Microsoft je ranije ove godine službeno objavio jedan sličan novitet - tabove za File Explorer koji su, nakon prvotne odgode, odnedavno dostupni korisnicima posljednje verzije njihova operativnog sustava ta računala, Windows 11.

Također, ranije je najavljena, a odnedavno i dostupna opcija “predloženih akcija” koja predviđa što bi korisnik mogao sljedeće napraviti te mu predložiti akciju koju bi mogao obaviti s jednim klikom miša. Npr. ako korisnici kopiraju informacije poput telefonskog broja ili datuma, pojavit će im se leteći meni s prijedlozima akcija poput obavljanja telefonskog poziva ili unosa događaja u kalendar.

Novi Snipping Tool Windows 11 konačno dobivaju značajku koju su trebali imati od prvog dana

Što se opcije kartica u Notepadu tiče, nije poznato kada će ona postati dostupna svima, no prema informacijama Windows Centrala, tijekom sljedećih nekoliko tjedana mogla bi biti najavljena za testiranje za korisnike Windows Insidera.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti