Windows 11 konačno dobivaju značajku koju su trebali imati od prvog dana

Microsoft je predstavio novu značajku koja će uskoro biti ugrađena u Snipping Tool alat na Windows 11 operativnom sustavu.

Branimir Vorša | 13.10.2022. / 14:18

Novi Snipping Tool
Novi Snipping Tool (Foto: Microsoft)

Tijekom Microsoftovog jesenskog hardverskog događaja pod nazivom Surface, najavljeno je pregršt novih značajki koje će uskoro stići u Windows 11 OS, jedna od kojih uključivala i nadogradnju alata za izrezivanje fotografija zaslona Snipping Tool, koji konačno uvodi i značajku snimanja zaslona.

Insajderi su od Microsofta tražili izvornu značajku snimanja zaslona u alatu za izrezivanje još prije nego što je Windows 11 uopće lansiran, a na radost svih korisnika tog najpopularnijeg OS-a, sad ćemo tu značajku napokon i dočekati.

Korisnici su dosad bili prisiljeni, ili koristiti snimač igara koji se nalazi u Xbox Game Baru, ili koristiti aplikaciju treće strane za snimanje svojih zaslona.

Microsoft tek treba pružiti dodatne pojedinosti o značajci snimanja zaslona koja će uskoro biti dostupna u Snipping Toolu.

Na spomenutom događaju, također je najavljena i integracija iCloud Photos s aplikacijom Windows 11 Photos, koja je odmah predstavljena Windows Insidersima na Dev Channelu, nedugo nakon završetka događaja.

Microsoft se priprema lansirati prvu od mnogih najavljenih novih značajki Windowsa 11 u sljedećih nekoliko tjedana. Riječ je o uvođenju kartica u File Exploreru, te poboljšanjima u Microsoftovoj trgovini.

Microsoft je također jučer predstavio pregršt novih Surface računala, uključujući novi Surface Pro 9, Surface Laptop 5 i Surface Studio 2+.

Izvor: Windows Central

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti