Nova skrivena nadogradnja u iOS-u 16 omogućuje da samo glasom restartate iPhone, evo kako

Ako ste ikad poželjeli mogućnost ponovnog pokretanja svojeg iPhone uređaja samo glasovnom naredbom Siri, odsad je to moguće.

Branimir Vorša | 29.03.2023. / 12:41

iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro (Foto: Afp)

Appleova glasovna asistentica Siri se eksponencijalno poboljšala od njezinih ranih dana, kada su korisnici jedino mogli samo slati tekstualne poruke i upućivati telefonske pozive svojim glasom. Siri sada može obavljati i kompliciranije zadatke, poput pamćenja gdje je vaš automobil parkiran ili stvaranja podsjetnika na temelju lokacije.

Skrivena unutar iOS-a 16, ipak postoji jedna nedavna nadogradnja za Siri, koja će korisnicima omogućiti nešto posve novo, a to je da mogu restartati iPhone uređaj glasovnom naredbom Siri. Iako to zapravo nije težak zadatak za ručno obaviti, dobro je znati da korisnici koji imaju iOS 16 na svojim iPhone uređajima sada to mogu učiniti i samo putem glasa.

Kako glasom ponovno pokrenuti iPhone

Evo kako to možete učiniti u par jednostavnih koraka. Sve dok korisnici imaju omogućenu značajku "Hey Siri", mogu reći sljedeće kako bi ponovno pokrenuli svoj iPhone:

Prvo treba reći "Hey Siri" da aktivirate Siri. Zatim recite "Restart iPhone." Na kraju, recite "Yes" kada vas Siri zatraži da potvrdite. Vaš iPhone će se tada ponovno pokrenuti. Morat ćete, naravno, ručno unijeti svoju šifru za otključavanje zaslona.

Isto vrijedi i za iPad, ali...

Spomenuta značajka može se isto tako koristiti i na iPadu, ali samo na iPadOS 16.1. operativnom sustavu.

Ako nemate uključenu opciju "Hej Siri", možete otići na Postavke > Siri i pretraživanje i uključiti Slušaj za "Hey Siri". Ako ne želite da vaš iPhone cijelo vrijeme sluša ovu naredbu, uvijek možete samo aktivirati Siri tako da na sekundu držite bočnu tipku, iako to poništava ideju hands-free ponovnog pokretanja vašeg iPhone uređaja.

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti