Nova verzija WhatsApp aplikacije donosi dvije vrlo tražene opcije

Na WhatsAppu će biti moguće brisanje poslanih poruka, fotografija i videozapisa.

Monika Nožić Monika Nožinić | 19.12.2016. / 07:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

WhatsApp, jedna od najpopularnijih aplikacija za razmjenu poruka i multimedija, uskoro će dobiti nove opcije koje će korisniku omogućiti da poslanu poruku obriše ili čak izmijeni, ali samo ako je primatelj nije pročitao. Do sada je bilo omogućeno brisanje poslanih poruka na lokalnoj razini, tj. na telefonu s kojeg su poruke poslane, ali neka od idućih verzija donijet će dvije nove funkcije koje stižu pod nazivima Edit i Revoke.

Opcije se testiraju u beta fazama aplikacije, na svim platformama, a kad će biti ubačene u javnu verziju WhatsApp messengera, još uvijek nije definirano. Iste opcije (brisanje i izmjena) bit će moguće i za poslane videozapise i fotografije, također pod uvjetom da ih primatelj nije vidio prije nego što ih odlučite obrisati.

Izmjena ili potpuno brisanje sadržaja bit će vrlo jednostavno jer će dovoljno biti dodirnuti i zadržati prst na određenom sadržaju, nakon čega će se na zaslonu pojaviti izbornik s opcijama Edit i Revoke. Korisnici će na ovaj način izbjeći neugodnosti ako druga strana slučajno pročita ili pogleda poslani post u obliku poruke, fotografije ili videozapisa, a WhatsApp će na mjestu izbrisanog sadržaja ostaviti poruku da se na tom mjestu nalazio sadržaj koji je u međuvremenu pošiljatelj odlučio obrisati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti