Nove potencijalne akvizicije na gamerskom tržištu: Sljedeća meta mogao bi biti Ubisoft

Iako još nema konkretne ponude za preuzimanje, velike privatne investicijske kompanije pokazale su interes za Ubisoftom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.04.2022. / 14:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Čini se kako još nije kraj velikim akvizicijama na tržištu videoigara. Nakon što je Take-Two kupio Zyngu, Sonyjeve akvizicije Bungiea te najvećeg dosadašnjeg preuzimanja u kojem je Microsoft kupio Activision Blizzard za čak 69 milijardi dolara, sljedeća poznata gamerska kompanija koja bi mogla promijeniti vlasnika jest - Ubisoft.

Slika nije dostupna Microsoft kupuje izdavača Call of Duty za impresivnih 70 milijardi dolara

Kompanija poznata po igrama poput Far Cry i Assassin's Creed u posljednje se vrijeme nalazi u problemima - od pada cijena dionica, kašnjenja s proizvodnjom, ali i loših radnih uvjeta, kao i nezadovoljavajućih primanja zbog kojih gube zaposlenike. Sve su to razlozi zbog kojih su potrebne velike promjene, a upravo bi im nova vlasnička struktura mogla dati vjetar u leđa.

Kao potencijalno zainteresirane kompanije spominju se velike privatne investicijske kompanije poput Blackstonea i KKR & Co. koje trenutačno ispituju teren i poslovanje Ubisofta, no do sada nije došlo do nekih konkretnih pregovora oko preuzimanja. Čak i da spomenute kompanije ne povuku potez u smjeru kupovine Ubisofta te sve ostane samo na interesu, ne i na ponudi, izvori povezani s kompanijom za Kotaku su rekli kako svakako možemo očekivati prodaju Ubisofta.

Na Kotakuu tvrde kako ekipa iz Ubisofta već neko vrijeme surađuje s vanjskim konzultantskim kompanijama koje im pomažu u “čišćenju knjiga i poslovanja” kako bi tvrtku pripremili za prodaju.

Slika nije dostupna Sonyjev odgovor Microsoftu: Najavili preuzimanje tvrtke Bungie za 3,6 milijardi dolara

S obzirom na to da još nema ponuda, tako nešto ne treba očekivati uskoro, no čini se kako je dugoročna sudbina ove tvrtke vezana uz preuzimanje od strane neke druge kompanije.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti