Novi Nokijin smartphone dolazi s velikim ekranom i cijenom od 100 eura

Nokia 2.2 dolazi s ekranom dijagonale 5,7 inča, pokreće je četverojezgreni procesor Helio A22 te dolazi u verzijama s 2/3 GB memorije i 16/32 GB prostora za pohranu podataka.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.06.2019. / 11:55

Nokia 2.2 (Foto: HMD Global)

Kompanija HMD Global koja je otkupila prava na korištenje legendarnog Nokijinog brenda ovog tjedna predstavila je novi model pametnog telefona koji bi korisnike trebao prvenstveno osvojiti s cijenom od 99 eura. Riječ je o uređaju niže kategorije od kojeg ne treba očekivati čuda, no barem na papiru čini se kao prilično solidan uređaj koji bi mogao zadovoljiti nezahtjevne korisnike.

Nokia 9 PureView Impresivan fotograf: Predstavljen Nokijin smartphone s čak 5 stražnjih kamera

Dijagonala ekrana Nokije 2.2 iznosi 5,7 inča te je riječ IPS zaslonu rezolucije 720x1520 piksela u čijem se vrhu nalazi mali notch u kojem je smještena kamera za snimanje selfija rezolucije 5 MP, dok se sa stražnje strane nalazi 13 MP kamera i LED bljeskalica. Pokreće ga četverojezgreni procesor Helio A22 i 2, odnosno 3 GB memorije, isporučivat će se s verzijama sa 16 i 32 GB memorije za pohranu podataka, a treba spomenuti i posebnu tipku za Googleov Assistant. Naravno da u današnje vrijeme 16 GB ne može zadovoljiti prosječne korisnike tako da će biti potrebno kupiti i microSD memorijsku karticu za pohranu sadržaja.

Kapacitet baterije iznosi 3000 mAh, telefone nema senzor za otiske prstiju, ali zato prepoznaje lice i to je, uz upisivanje PIN-a, jedan od načina otključavanja uređaja. Kako sve nove Nokije dolaze s Androidom One, ista je stvar i s ovim modelom koji će se isporučiti sa "čistom" verzijom Androida 9 Pie, uz garanciju tri godine softverskih i sigurnosnih nadogradnji, što znači da će njegovi vlasnici moći nadograditi operativni sustav na Android Q, kao i na verziju Androida koju Google predstavi nakon toga.

Nokia 8.1 (Foto: HMD Global) Nokia 8.1 spaja visoku tehnologiju i prepoznatljiv, europski dizajn

Početna cijena ovog uređaja iznosi, dakle, 99 eura, no za verziju s 3/32 GB bit će potrebno platiti malo više novca, a iz HMD-a još nisu objavili kada će se njihov novi smartphone pojaviti na globalnom tržištu.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti