Novi veliki rast kriptovaluta: Bitcoin prešao 57 000, ether 3200 dolara

Sezona rasta kriptovaluta, čini se, u punom je jeku, a najveći proponenti tog tržišta - bitcoin i ether, dosegli su novi vrhunac, posljednji put viđen 2021. i 2022. godine.

Branimir Vorša | 27.02.2024. / 10:34

Bitcoin: Kriptovalute u Hrvatskoj su sve zastupljenije
Bitcoin (Foto: Zimo)

U iznenađujućem porastu, bitcoin je dosegao novi vrhunac u posljednje dvije godine, sa znakovima ulaska značajnih igrača na tržište.

Istodobno, njegov pandan, ether, premašio je 3200 dolara, razinu neviđenu još od 2022. godine.

Zamah koji stoji iza rasta bitcoina od 10 posto pojačan je otkrićem MicroStrategyja o kupovini 3000 bitcoina za 155 milijuna dolara.

Nedavno odobrenje bitcoin orijentiranih fondova kojima se trguje na burzi (ETF-ovi) u SAD-u dodatno je potaknulo rast bitcoina, što je dovelo do povećanja obujma trgovanja i porasta tvrtki povezanih s kriptovalutama.

Postoji samo toliko ponude... ali čini se da je potražnja koju oslobađaju spot ETF-ovi u SAD-u neumoljiva, pojašnjava neočekivani rast Justin d'Anethan iz Keyrocka, tvrtke za stvaranje kriptotržišta i osiguranje likvidnosti.

Bitcoin Vrijednost bitcoina ponovno iznad 50 tisuća dolara

Slika nije dostupna Nevoljka odluka SEC-a: Odobreno trgovanje bitcoin ETF-ovima

Usred opreznog šireg tržišta, bitcoin je skočio na preko 57 000 dolaara, bilježeći svoju najvišu vrijednost od kraja 2021. godine.

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti