NOVsky Art & Science festival privukao 3000 učenika iz cijele Hrvatske

NOVsky festival spojio je umjetnost i znanost te pokazao kako je Novska otvorena za nove ideje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.09.2023. / 10:07

NOVsky Art & Science (Foto: NOVsky Art & Science)

U Novskoj je u petak 15. rujna održavan NOVsky Art & Science festival, cjelodnevna manifestacija koja je okupila 3 tisuće učenika iz osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Ovaj se festival ističe spojem znanosti i umjetnosti koji se nadopunjavaju te kroz igru i zabavu stvaraju zanimljiva i edukativna iskustva.

NOVsky Art & Science okuplja znanstvenike, sveučilišne profesore, popularizatore znanosti, voditelje udruga, nastavnike i učenike koji svoje znanje prenose na druge učenike i posjetitelje. Organizatori su istaknuli kako je ovo još jedan dokaz kako se Novska razvija u STEM smjeru, izrazivši zadovoljstvo što i posjetitelji prepoznaju važnost edukacije kroz igru i zabavu.

Slika nije dostupna Novska ponovno organizira hrvatsko izdanje Global Game Jama - svjetskog natjecanja u izradi videoigre

Gaming kamp u Inkubatoru PISMO Izazov prihvaćen: Nova generacije polaznika gaming kampa stvara vlastite videoigre

Veliku pozornost na festivalu je privukao Mobilni planetarij Odiseja, interaktivni pod, naopaka soba, NEON PARTY, LARP igra uloga, virtualna šetnja kroz muzej, Digitalna učionica budućnosti te STEM laboratorij. Jako smo zadovoljni reakcijama posjetitelja, nasmijanim i zaintrigiranim licima učenika te se sljedeće godine nadamo još većem angažmanu fakulteta, škola i ostalih edukativnih ustanova koje shvaćaju važnost i dobrobit prenošenja znanja izvannastavnim aktivnostima, naglasili su organizatori NOVsky Art & Science festivala.

Najveću podršku u organizaciji festivala dali su grad Novska i Razvojna agencija Grada Novske – NORA, a njegovu su važnost prepoznali i Antonija Mirosavljević, predsjednica Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola, Robertina Štajdohar, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo, Momir Karin, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja, te Marin Piletić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike koji su nazočili otvorenju.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti