Iako ljeto još traje, u Poduzetničkom inkubatoru PISMO powered by A1 ovih je dana itekako živo. Novih 22 polaznika ljetnog gaming kampa u samo sedam dana napravit će svoju vlastitu videoigru, dobro se zabaviti i steći neke nove uspomene.

Kako su istaknuli, tim inkubatora PISMO zajedno sa polaznicima već radi na novim videoigrama, a organizatori su i više nego zadovoljni sa zainteresiranošću djece i roditelja za kamp

Podsjetimo, Sisačko-moslavačka županija i Novska domaćini su djeci iz svih krajeva Hrvatske koja dolaze učiti i steći temeljna znanja jednog od zanimanja budućnosti - izrađivanja videoigara. Prema riječima organizatora, boravak u kampu je koncipiran tako da uključuje različite aktivnosti.

Gaming kamp, ilustracija Osmjesi i oduševljenje: Osnovnoškolci u 7 dana gaming kampa napravila vlastite videogire

Svaki dan započinje tjelovježbom, potom slijedi nastava iz gaminga, zatim odmor, a popodnevne aktivnosti su svaki dan različite. Polaznici rade na vrhunskoj tehnologiji i studijima koje nudi inkubator PISMO, uče o robotici i microbitima, uče snimati, montirati streamati u inkubatoru IDI, ali idu i u prirodu, pa je tako uključen i izlet u Park prirode Lonjsko polje i posjeta međunarodnom izviđačkom kampu DUPIN. Za djecu su osigurana i 3 kuhana obroka, te 1 zdravi snack u pauzi predavanja, a smješteni su u učeničkom domu novljanske srednje škole.

Podsjećamo, prvi kamp održan je u srpnju, a za prvih 10 prijavljenih u oba kampa, Sisačko-moslavačka županija osigurala je sufinanciranje boravka. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju