Novska ponovno organizira hrvatsko izdanje Global Game Jama - svjetskog natjecanja u izradi videoigre

Tko će u samo 48 sati napraviti najbolju videoigru? Inkubator PISMO poziva sve zainteresirane da se prijave.

Martina Čizmić | 19.01.2023. / 08:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svi oni koji misle da mogu napraviti videoigru u kratkom vremenu i spremni su odmjeriti svoje snage s game developerima iz cijelog svijeta, pozvani su da se prijave na Global Game Jam koji će se i ove godine održati u gaming inkubatoru PISMO. 

Od 3. do 5. veljače, održat će se hrvatska inačica Global Game Jama, a što sve čeka natjecatelje tijekom intenzivna dva dana, pojasnili su na konferenciji za medije u PISMO-u.

Natjecanje će se odvijati u dvije kategorije programera – timova odraslih i srednjoškolaca. Nagrade za odrasle osiguravaju inkubator PISMO, A1 Hrvatska i VIDI medijska kuća. Prvo mjesto: 1400 eura + Nintendo Switch Console + 6 mj pretplate na VIDI sadržaj. Drugo mjesto: 500 eura + Nintendo Switch Console + 6 mj pretplate na VIDI sadržaj. Treće mjesto: 300 eura + Nintendo Switch Console + 6 mj pretplate na VIDI sadržaj. Nagrade za srednjoškolske ekipe za najbolje tri plasirane ekipe osigurava White Shark u širokom rasponu proizvoda za svaku osobu u timu uz šest mjeseci pretplate na VIDI sadržaje, pri čemu je ukupna vrijednost nagrada za srednjoškolce 2500 eura.

Slika nije dostupna Želite isprobati nešto novo? Okušajte se u igrama koje su nastale u samo 48 sati

Samo natjecanje u izradi videoigre na zadanu temu traje 48 sati, a prate ga i zabavni sadržaji. Naime, chill zona služit će za predah natjecateljima i svima koji prate natjecanje. Tu će se moći isprobati gaming stol sa mobilnim igrama kao i raicing chair, a u planu je chill kviz za sve koji se žele odmaknuti od ekrana.

Tomislav Kotnik iz Vidija već dugi niz godina prati gaming i s nestrpljenjem iščekuje i ovogodišnje izdanje GGJ.

Gaming i inkubator PISMO su za nas primjer kako se može razvijati gospodarska slika nekog grada, i zato dajemo podršku ovom natjecanju!, rekao je Kotnik.

U A1 Hrvatska, PISMO inkubator powered by A1 prepoznajemo kao važnog partnera s kojim dijelimo viziju budućnosti gejming ekosustava koja prvenstveno počiva na obrazovanju i edukaciji mladih. Stoga i u svom radu stavljamo naglasak na projekte koji podržavaju ove vrijednosti pri čemu posebno moram istaknuti našu A1 Adria League koja je prošle jeseni obilježila svoj jubilarni deseti rođendan. Svakodnevno se trudimo širiti pozitivan utjecaj i kvalitetom svoje 5G i optičke mreže pružati osnovnu infrastrukturu svim svojim korisnicima komunikacijskih usluga, ali i brojnim gejmerima koje okupljamo, izjavila je Iva Ančić, rukovoditeljica brenda, marketinških komunikacija i digitalnog poslovanja, A1 Hrvatska.

Ovaj događaj raste iz godine u godinu, to pokazuje brojke natjecatelja, partneri i sve bolje nagrade koje osiguravaju naši sponzori! Hvala svima koji su nas prepoznali kao središte hrvatske gaming industrije! Izazivamo sve gamedevelopere da pokažu spretnost i kreativnost i izdrže 48 sati!, poručili su Andreja Šeperac iz inkubatora PISMO i Dominik Cvetkovski iz udruge HU-IZ-VI.

Više o samom natjecanju, na koje je trenutno prijavljeno 75 sudionika, kao i prijavama možete saznati na linku

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti