Nvidia najavila gaming monitore velikog formata

Nvidia je predstavila novi proizvod - monitor dijagonale 165 cm.

Monika Nožić Monika Nožinić | 08.01.2018. / 19:10

Foto: Geforce

Ako vam se sviđa ideja da iz udobnosti kreveta ili kauča igrate omiljene igre na PC-ju bez nedostataka koji se nalaze na drugim uređajima s velikim zaslonima, za vas imamo vrhunski proizvod.

Kompanija Nvidia, div na tržištu grafičkih kartica, ususret sajmu CES 2018 predstavila je gaming monitore s veličinom zaslona od čak 65 inča (165 cm) namijenjene za dnevne sobe i velike prostorije.

Nvidia ovaj proizvod naziva Big Format Gaming Display (BFGD), a integrira 65-inčni 4K 120Hz HDR zaslon s tehnologijom G-Sync za istinski prikaz boja i visoku razinu detalja te Nvidia Shieldom koji pruža brzi pristup Netflixu, Youtubeu, servisu Amazon Video, Android igrama i drugim servisima.

Foto: Geforce

Treba istaknuti da ovo nije G-Sync TV jer ne podržava tradicionalni program. Nvidia je predstavila Android Shield TV koji je ugrađen u ogromni 4K 120Hz G-Sync HDR monitor, nudeći PC igračima ultimativni veliki ekran za poboljšano gaming iskustvo.

Prve ovakve monitore ove će godine na tržište lansirati i Acer, Asus te HP, donoseći inpute s niskom latencijom, direktno pozadinsko osvjetljenje i mogućnost podrške do 1000 nita osvjetljenja i DCI-P3 raspona boja.

S ugrađenom Shield tehnologijom, Nvidia BFGD podržavat će i funkciju Nvidia Shield Android TV, s podrškom Google Assistant i Nvidia GameStream.

U ovom trenutku nisu poznate cijene i dostupnost novih BFGD proizvoda, ali oni se sigurno očekuju kasnije tijekom godine.

Pogledajte videozapis:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti