Objavljen novi video nadogradnje za Windows 10, pogledajte kakve novitete priprema Microsoft

U očekivanju nove godine, koja će, između ostaloga, u posljednjoj trećini siječnja 2015 donijeti Windows 10 event u Redmondu, sve češće se pojavljuju video materijali koji otkrivaju novitete u novom Microsoftovom OS-u.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 15.12.2014. / 07:52

Objavljen novi video nadogradnje za Windows 10, pogledajte kakve novitete priprema Microsoft

U očekivanju nove godine, koja će, između ostaloga, u posljednjoj trećini siječnja 2015 donijeti Windows 10 event u Redmondu, sve češće se pojavljuju video materijali koji otkrivaju novitete u novom Microsoftovom OS-u.

Jedan od takvih pojavio se na YouTube kanalu WinBeta, koji se bavi, logično, isključivo Microsoft Windows operativnim sustavima i svime što dolazi uz njih i s njima. Windows 10 Technical Preview već je neko vrijeme „vani“, a u posljednjoj nadogradnji, imenovanoj „Build 9901“ Microsoft je ponudio neke doista zanimljive novitete koje je ekipa s WinBetaodlučila podijeliti sa svima koji žele znati što ih to doista očekuje u novoj verziji Microsoftovog operativnog sustava. Iako grafičko sučelje i dalje podsjeća na ono koje trenutačno imamo u Windows 8 (8.1) OS-u, uz „povratak u prošlost“ temeljen na klasičnom Start izborniku, Microsoft se potrudio implementirati i neke doista korisne značajke. 

Najzanimljivija je, nesumnjivo, barem za sada, integracija glasovnog asistenta pod nazivom Cortana koji se, uz mobilne uređaje, polako ali sigurno „šulja“ i prema desktop verziji Microsoft Windows 10 operativnog sustava. Tako će Windows 10 nuditi mogućnost pretraživanja svega što trebate upravo pomoću Cortana glasovnog asistenta, a tu je i automatska sinkronizacija svih postavki s Windows Phone mobilnog uređaja na desktop računalu i to upravo putem Cortana „pop-up“ izbornika. Novi „build“ Windowsa 10 donosi id dodatna kozmetička „šminkanja“ korisničkoj sučelja i aplikacija, svakako je korisna i mogućnost izravnog povezivanja s Microsoft korisničkom podrškom, kao i redizajn aplikacija za Xbox. Kako će na kraju sve izgledati i je li ovo sve što Microsoft priprema za Windows 10 saznat ćemo 21. siječnja... 

Izvor VB, screenshot YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti