Objavljene fotografije novog PlayStationa

Sony će uskoro predstaviti snažniju verziju Playstationa, a navodno pripremaju i 'slim' verziju PlayStationa 4

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.08.2016. / 09:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tržištem igraćih konzola trenutno dominira Sony koji je, prema posljednjim informacijama, već prodao više od 43 milijuna PlayStationa 4, više i od posljednje generacije Xboxa i više od Nintenda Wii U koji se pokazao kao veliki promašaj te Nintendo ubrzano radi na njegovom nasljedniku. Na novoj verziji, odnosno novim verzijama trenutno rade i u Sonyju te su iz ove kompanije ranije najavili razvoj snažnijeg modela (radnog imena Neo) koji će imati podršku za 4K rezoluciju, što će pozdraviti sve veći broj vlasnika UHD TV-a i bolju grafiku, a navodno bi trebao omogućiti i još bolje iskustvo virtualne stvarnosti.

Ovu verziju PlayStationa Sony bi trebao predstaviti u 7. rujna, a brojni tehnološki portali jučer su objavili fotografiju navodne nove verzije PlayStationa kojeg je jedan korisnik prodavao putem eBaya (u međuvremenu je ova verzija PS-a uklonjena iz ponude). Iz Sonyja nisu htjeli komentirati informacije o ovom modelu čije su se fotografije jučer proširile internetom, no neki tehnološki novinari vjeruju kako bi ovo zaista mogla biti nova verzija Sonyjeve konzole. Ipak, vjerojatno se ne radi o PlayStationu Neo/4K, već o tanjoj verziji posljednje generacije PlayStationa 4 – podsjetimo, Sony je u prošlosti predstavio i tanje verzije starijih verzija PlayStationa tako da bi ovo mogle biti fotografije PlayStationa 4 slim. Čini se kako bi Sony, zajedno s 4K verzijom svoje igraće konzole, u rujnu mogao predstaviti i tanju verziju aktualne plejke koja će imati isti hardver kao i PS4.

Inače, Microsoft je u lipnju predstavio Xbox One S, tanju verziju Xboxa Ona tako da PS 4 slim mogao biti Sonyjev odgovor na tu Microsoftovu konzolu. Osim fotografija same konzole, na nekim internetskim forumima objavljene su i fotografije na kojima je uspoređena ta tanja verzija plejke s originalnim PS-om 4 na kojima se jasno vidi koliko je ovaj model (naravno, ako je zaista riječ o 'pravom' PS-u, a ne o nekoj prijevari), manji i tanji u odnosu na četvorku.  

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti