Objavljene službene fotografije: Stiže VW-ov električni karavan

Službeno predstavljanje ovog automobila očekujemo kroz sljedećih nekoliko mjeseci, a početak prodaje na europskom tržištu planiran je za sljedeću godinu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.10.2023. / 15:58

Volkswagen ID.7 Tourer (Foto: Volkswagen AG)

Volkswagenovi planovi i ambicije oko elektrifikacije iznimno su veliki, no situacija za sada ipak ne ide u smjeru u kojem žele. Udio na tržištu njemačka kompanija pokušat će povećati s novim automobilima. Među inim, u planu je njihov najmanji i najjeftiniji električni automobil čija bi cijena trebala iznositi oko 20 tisuća eura, no ne žele niti zapostaviti tržište karavana, koji su u posljednje vrijeme ipak palo u drugi plan.

Slika nije dostupna Poznati planovi o najjeftinijem VW-ovu električnom vozilu: ID Polo trebao bi stajati manje od 20 tisuća eura

Za one koji žele električni automobil sa što više mjesta u prtljažniku, VW priprema prvi električni karavan - ID.7 Tourer. Prije službenog predstavljanja, Volkswagen ga je prikazao u kamuflažnim bojama, a iako iz VW-a nisu objavili previše detalja, na temelju osnovne verzije ID.7 otprilike znamo kakve bi opcije mogao imati. Od Tourera možemo očekivati verziju s jednim stražnjim motorom (282KS) i dvije baterijske opcije - 77 kWh, odnosno 89 kWh, kao i verziju s pogonom na sva četiri kotača s motorom s 313 KS. Domet, ovisno o kapacitetu baterije, mogao bi biti već od 700 km.

U službenoj objavi iz njemačke kompanije posebno su naglasili izrazitu aerodinamičnost ovog automobila s Cd-vrijednošću od 0,24. VW ID.7 Tourer bit će napravljen na njemačkoj platformi za električna vozila MEB koja omogućuje dug međuosovinski razmak za dodatnu prostranost interijera. Kapacitet prtljažnika iznosi 545 litara, što je prilično respektabilno, a kada se obore stražnja sjedala taj se kapacitet penje na čak više od 1700 litara.

VW ID. GTI Nabrijani električni Volkswagen: Legendarna verzija automobila stiže i u verziji na struju

Službeno predstavljanje ,kada bi trebali saznati sve službene opcije ovog automobila očekujemo tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, a njegova prodaja na europskom tržištu trebala bi početi tijekom sljedeće godine. Automobil će se proizvoditi u VW-ovoj tvornici u Emdenu u kojoj se već proizvode modeli ID,4 i ID.7. Cijena za sada nije poznata.

Izvor: Arena EV
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti