Samsung bi već sljedeći mjesec trebao predstaviti novu generaciju svoje najpopularnije serije pametnih telefona - Galaxy S. S obzirom na to da su ove godine predstavljeni modeli iz serije S20, mrežom su kružile različite informacije oko imena modela za sljedeću godinu - spominjala se serija S30, no posljednji neslužbeni podaci govore da će to biti S21. Nakon brojnih glasina o imenu i opcijama novih telefona, ovaj tjedan objavljeni su i prvi videozapisi serije S21, a riječ je o, čini se, službenim najavnim videozapisima za sva tri modela koja će Samsung predstaviti te su na njima prikazane kamere.

Samsung Galaxy Fold - 4 Samsung za 2021. priprema čak tri savitljiva telefona, uključujući i jedan jeftiniji model

Galaxy S21 5G i S21+ trebali bi imati iste kamere - glavnu i širokokutnu rezolucije 12MP te telefoto kameru rezolucije 64 MP. Model Ultra imat će više kamera te glavnu kameru više rezolucije (108 MP). Zanimljivo, možemo očekivati dvije telefoto kamere (s trostrukim i deseterostrukim zumom), 12 MP širokokutnu kameru te ToF senzor.

Pored informacija o kamerama, treba spomenuti i ostale opcije koje su nam do sada bile poznate - dijagonale ekrana iznosit će 6,2 inča, 6,7 inča za model S21+ te 6,8 inča za model Ultra, a svi ekrani imat će frekvenciju osvježavanja od 120 Hz. Telefone bi trebao pokretati najjači Snapdragon (888) ili Samsungov čipset Exynos 2100, a imat će baterije kapaciteta 4000, 4800 te 5000 mAh.

Tileov uređaj Stižu potpuno novi gadgeti iz Applea i Samsunga, a mogli bi biti jako popularni i korisni

Jedna stvar koju će biti zanimljivo pratiti prilikom predstavljanja, odnosno početka prodaje nove generacije Samsungovih telefona jest - pakiranje. Naime, Apple je nedavno iz pakiranja iPhonea 12 izbacio punjač i slušalice, čime je, uz “spašavanje planete”, smanjio i svoj troškovnik, što je izazvalo kritike, ali i ismijavanje konkurenta - uključujući i Samsung. Prema nekim informacijama, južnokorejska kompanija mogla bi se odlučiti na sličan potez i iz pakiranja izbaciti punjač i slušalice.

Izvor: Sam Mobile
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju