Nova generacija iPhonea imat će zanimljive opcije, evo što se zna o njima

Na mreži su se tijekom protekla 2 mjeseca pojavile razne glasine oko noviteta koje priprema Apple za iPhone 15, a sada smo saznali neke detalje oko kamera.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.11.2022. / 15:55

iPhone (Foto: Afp)

Samo nekoliko dana nakon što se na tržištu pojavila nova generacija Appleovih telefona iPhone 14, internetom su se već počele širiti glasine o modelima iz serije iPhone 15 koji bi Cook i ekipa trebali predstaviti tek u rujnu sljedeće godine. Prema tim informacijama, svi modeli trebali bi imati opciju Dynamic Island (koja je ove godine predstavljena samo na uređajima iz serije Pro) te USB-C utor, što je opcija koju Apple uvodi zbog pritiska iz EU oko standardizacije punjača. Također, na svim ili samo na modelima Pro više neće biti klasičnih tipki za paljenje/gašenje uređaja te da pojačavanje i stišavanje, već će ih zamijeniti tipke osjetljive na dodir.

Pametni telefon, ilustracija Prvo na iPhoneu, a onda i na Androidima: Velika promjena stiže na flagship pametne telefone

Za sljedeću godinu spominje se i model iPhonea 15 Ultra koji će biti ili zamjena za model Pro Max ili potpuno novi model.

Ovog tjedna pojavila se još jedna nova informacija oko iPhonea 15, a koja se odnosi na kamere. Sljedeća generacija Appleovih telefona koristit će posljednju senzorsku tehnologiju Sonyja koja će omogućiti snimanje fotografija s većim dinamičkim rasponom.

To će pogotovo doći do izražaja prilikom preeksponiranosti fotografija, odnosno kada se gube detalji na najsvjetlijim dijelovima fotografije sa svjetlom pozadinom, odnosno na najtamnijim dijelovima tamnih fotografija. Kako bi to postigli, Sonyjevi inženjeri su iskoristili “novu arhitekturu poluvodiča”, a osim na Appleovim uređajima, ta bi tehnologija trebala biti dostupna i ostalim proizvođačima, odnosno na njihovim telefonima.

Slika nije dostupna Apple bi mogao isporučiti čak 6 milijuna iPhonea manje zbog lockdowna u kineskoj tvornici

Najveća poboljšanja vezana uz kamere očekujemo na modelu iPhone 15 Pro koji bi trebao dobiti i periskopsku leću s novim sustavom zrcala i još većim optičkim zumom, što će sve rezultirati još kvalitetnijim fotografijama te nije teško zaključiti kako će među ljubiteljima fotografiranja ovo biti jedan od zanimljivijih telefona na tržištu.

Izvor: Phone Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti