Od sljedeće godine svi Lamborghinijevi novi automobili imat će električne motore

Od sljedeće godine Lamborghini će predstavljati isključivo hibridne automobile, a njihov prvi potpuno električni automobil očekujemo 2028. godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.01.2022. / 08:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije nekoliko godina iz Lamborghinija su, govoreći o njihovom potencijalnom ulasku na tržište električnih automobila, komentirali kako oni razvijaju brze i snažne sportske automobile te kako takve specifikacije kakve oni žele nisu moguće s vozilima koje energiju crpe iz baterija. Da je tako nešto moguće dobili su potvrdu iz, među inim, Hrvatske te su Rimac Automobili sa svojom Neverom pokazali puni potencijal i snagu automobila s električnim motorima.

Slika nije dostupna Udio električnih automobila na europskom tržištu već bi za 3 godine mogao doseći 50 posto

Nakon što su svoje planove za elektrifikaciju najavile gotovo sve automobilske kompanije, uključujući i proizvođače luksuznih sportskih modela poput Ferrarija, mišljenje su promijenili i u Lamborghiniju. Iz talijanske kompanije tako su najavili kako je ovo posljednja godina za automobile koje će pokretati samo motori s unutarnjim izgaranjem te su veliku promjenu najavili već za sljedeću godinu.

Od 2023. Lamborghini će tako razvijati i predstavljati isključivo automobile koji će imati električne motore, no na početku to će biti hibridi i plug-in hibridi. Izvršni direktor kompanije Stephan Winkelmann, odgovarajući na pitanja o elektrifikaciji, rekao je kako su iz Lamborghinija uvijek govorili kako ne žele žuriti, niti biti prvi na tržištu hibridnih vozila, no jednom kada uđu na to tržište, na njemu žele biti najbolji: Čvrsto vjerujem da će se to dogoditi.

Slika nije dostupna Je li ovo scenarij budućnosti i zamjena za benzinske stanice?

Prošle godine iz te su kompanije objavili kako će svoje prvo potpuno električno vozilo predstaviti u drugoj polovici ovog desetljeća, što je CEO potvrdio u nedavnom razgovoru s novinarima te električni Lamborghini možemo očekivati (tek) 2028. godine. Do tada kompanija bi trebala predstaviti tri hibridna vozila - Aventador 2023., Urus 2024. te Huracan 2025. godine.

Izvor: Electrek
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti