Od tisuću svjetskih inovacija 13 hrvatskih dobilo medalju

Na jednom od najprestižnijih sajmova inovacija u svijetu, hrvatski inovatori su osvojili 5 zlatnih, 6 srebrnih i 2 brončane medalje. Četrdeset i peti salon inovacija u Ženevi okupio je inovatore iz 40 zemalja svijeta na kojem je predstavljeno više od tisuću inovacija.

Ana Marija Kostanić | 01.04.2017. / 20:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na Salonu inovacija koji se ove godine održao od 29. ožujka do 2. travnja sudjelovali su inovatori iz 40 zemalja svijeta koji su predstavili više od 1000 inovacija na 8500 četvornih metara izložbenoga prostora.

Na jednom od najprestižnijih sajmova inovacija u svijetu, hrvatska selekcija sudjelovala je po dvadeset treći put za redom. Ove godine Udruga inovatora Hrvatske je predstavila 13 inovacija koje su izazvale veliko zanimanje poslovne zajednice, te su nagrađene brojnim nagradama.

Tako su nevidljivo označavanje u vizualnom infracrvenom spektru na tekstilu s Ink jet tehnologijom autora Vilka Žiljka, Ivane Stanimirović Žiljak, Klaudia Papa i Jane Žiljak Vujić, svi s Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osvojili zlatnu medalju s posebnom pohvalom žirija, te posebno priznanje grada Ženeve za najbolju inovaciju.

Self prop rail autora Dražena Vidoviæa iz tvrtke RŽV Čakovec osvojila je zlatnu medalju, a 'She president cream – Global anti-age cream' autora Ivane i Roberta Legovića iz tvrtke Dermoestetik osvojila je brončanu medalju.

Medicinski multifunkcionalni vertiikalizacijski krevet autora Borisa Perovskog iz tvrtke Bernard osvojila zlatnu medalju, a MBO-T postrojenje za razvrstavanje komunalnog otpada autora Ðure Horvata iz tvrtke Tehnixosvojila je srebrnu medalju.

Uređaj za detekciju i dojavu pada motocikla i lokacije vozača autora Siniše Brođanca iz tvrtke Projecting, Mnaging osvojila je zlatnu medalju i posebno priznanje KIPA- Korejske asocijacije inovatora.

Uređaj za namakanje, pranje, sapunanje i sušenje ruku autorice Petaros iz Pule osvojila je srebrnu medalju, a vrećica sa sjemenom za uzgoj trave Jozefa Slonke iz tvrtke Kapa osvojila je srebrnu medalju, dok je Gruner - električni bicikl Ivana Golubića iz tvrtke Mobile Vehicle Technology osvojila je zlatnu medalju i posebno priznanje Taiwanske asocijacije inovatora.

Motorizirana uzica za pse "WALKEE" Damira i Slavka Pilepića osvojila je brončanu medalju, a oprema seta za prijenos kućanskih aparata Darka Malenjaka osvojila je srebrnu medalju.

Uređaj za ispitivanje pokretnih dijelova namještaja Ivice Grbca, Gojka Nikolića i Marka Krajnovića svi sa Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osvojila je srebrnu medalju, a inovacija vodom protiv vode Tomislava Petrća iz tvrtke Corus nagrađna je srebrnom medaljom

Udruga inovatora Hrvatske uz potporu Hrvatske gospodarske komore i u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizirala je sudjelovanje hrvatskih inovatora na 45. salonu inovacija u Ženevi.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti