Odabran najbolji telefon po performansama baterije

Baterija je na testiranju pri umjerenom korištenju izdržala čak 74 sata, dakle, više od tri dana.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.02.2023. / 14:51

Honor Magic5 Lite (Foto: Honor)

Brojni faktori utječu na odabir pametnog telefona. Cijena je, naravno, često jedan od presudnih faktora, no ponekad su na vrhu liste prioriteta opcije poput snage hardvera, kvalitete kamera, dok je nekima najvažnija baterija, odnosno traže telefon uz koji se neće morati brinuti hoće li nositi dodatni punjač ili tražiti mjesto na kojem mogu nadopunjavati kapacitet baterije.

Unutrašnjost Honor Magic Vs VIDEO: Zavirite u unutrašnjost preklopnog telefona i pogledajte što ga čini tako posebnim

Prema vodećem svjetskom laboratoriju za procjenu kvalitete DXOMARK-u, telefon koji zauzima prvo mjesto po performansama baterije je HONOR Magic 5 Lite. Riječ je o telefonu koji je dio HONOR Magic5 serije pametnih telefona koji će biti predstavljeni na ovogodišnjem Mobile World Congressu u Barceloni.

Laboratorijsko testiranje ovog telefona, odnosno baterije provedeno je pomoću robota koji oponašaju ljudske geste i napravljenu su za simulaciju korištenja u stvarnom svijetu, a uključivalo je četiri plana ispitivanja izdržljivosti - klasičan način korištenja, vanjski test u pokretu, kalibrirani test i test punjenja. Dobiveni rezultati prilično su impresivni te je baterija ovog uređaja izdržala čak više od 3 puna dana umjetnog korištenja.

Baterija telefona HONOR Magic5 Lite na našim se testovima autonomije pokazala izvanredno dobrom, izdržavši 74 sata pri umjerenom korištenju. Osim toga, struje pražnjenja uređaja bile su vrlo niske u svim slučajevima upotrebe, što dokazuje inženjerski napor koji je uložen u optimizaciju performansi, komentirao je Olivier Simon, zamjenik tehničkog direktora i direktor odjela za baterije DXOMARK-a.

Pri razvoju baterije za ovaj uređaj, koja je 3 posto tanja od običnih baterija te vrste, dok joj je raspored optimiziran kako bi se maksimalno iskoristio prostor, iz HONOR-a kažu kako su pronašli ravnotežu između performansi i korištenja prostora optimiziranjem rasporeda antene. Tako su uspjeli u prilično tanak uređaj ugraditi bateriju kapaciteta 5100 mAh.

Bruce Huang, Honor Iz Honora najavili zanimljivu 2023. i otkrili što možemo očekivati u Hrvatskoj

Također, kako bi se iz baterije izvukao maksimum, HONOR je unaprijedio i svoj softver implementacijom posebnih opcija koje čuvaju vijek trajanja baterije poput inteligentnog korištenja čipova, kontrolu na razini procesa aplikacije, odabir pametne mreže i upravljanje nepredviđenom potrošnjom energije. Sve te značajke pomažu u smanjenju pražnjenja baterije, čak i kada se telefon aktivno ne koristi te su, zajedno s već spomenutim opcijama, razlog zašto je ovaj telefon zauzeo prvo mjesto na DXOMARK-ovoj ljestvici po pitanju performansi baterije telefona.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti