Odabranim projektima po 15 tisuća kuna za pokretanje crowdfunding kampanje

Izabrani su projekti koji će uz ZICER-ovu pomoć pokrenuti vlastite crowdfunding kampanje.

Martina Čizmić | 16.11.2018. / 11:45

CrowdStream u ZICER-u (Foto: ZICER) (Foto: ZICER)

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) u okviru EU projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovation (CrowdStream) provodi pilot akciju kroz koju startupovima i društvenim poduzetnicima pruža podršku u pripremi i provedbi crowdfunding kampanje.

Projekt je s provedbom započeo krajem 2016. godine. Glavni cilj mu je poboljšati učinkovitost poslovne podrške za spin-off, start-up i društvena poduzeća pri pristupu kvalitativnim alternativnim izvorima financiranja.

Kako bi se konkretno pomoglo u ostvarenju ovoga cilja, u rujnu je pokrenut natječaj „Kroz CrowdStream do crowdfunding kampanje“. Nakon prvog selekcijskog kruga izabrano je deset najboljih kandidata koji su prošlog vikenda (10. i 11. studenoga) u ZICER-u kroz intenzivnu edukaciju stekli znanja i upoznali alate za uspješno pokretanje crowdfunding kampanje.

U su se ZICER-u, pred stručnim žirijem i ostalom zainteresiranom javnosti, predstavili finalisti ovoga natječaja.

U zaista jakoj konkurenciji izdvojila su se dva najbolja projekta koja su ostvarila potporu za snimanje crowdfunding kampanje u vrijednosti 15.000 kn.

Riječ je o projektu „Danas sam tu! Za tebe!“ udruge za promicanje potreba djece i mladih "Smiješak za sve" i projektu ,,Progovori autizam-širi ljubav'' - Inkubator asistenata udruge „Progovori autizam – širi ljubav“.

O pokretanju crowdfunding kampanje razmišljali smo i ranije, no kroz edukaciju koju smo ovdje prošli saznali smo mnoge korisne informacije i upoznali se s alatima za realizaciju kampanje. Crowdfunding smatramo budućnošću financiranja. Očekujemo kako ćemo kroz kampanju prikupiti sredstva te pokazati široj zajednici vrijednost prihvaćanja onih koji su na rubu društva, promovirati volontiranje i poslati poruku kako još uvijek postoje mnogi koji vjeruju u dobro i bolje!, istaknula je Marija Jergović, predsjednica udruge „Smiješak za sve“ po završetku natjecanja.

Cilj nam je osnažiti obitelji – roditelje i djecu, pri razvoju njihovih potencijala. Važnu ulogu ovdje mogu odigrati mladi ljudi – volonteri, koji osposobljeni ulaze u obitelj te kroz igru rade i grade socijalne vještine onih kojima je pomoć potrebna. Vjerujem kako ćemo crowdfunding kampanjom prikupiti sredstva za još bolji rad!, dodala je Nataša Bahun, predsjednica udruge „Progovori autizam – širi ljubav“.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti