Odabrano 10 poduzetnika koji će biti sufinancirani s ukupno 50.000 eura za razvoj poslovanja

Natječaj „Pokreni nešto svoje“ je usmjeren na jačanje poduzetnika koji imaju pozitivan utjecaj na društvo i okoliš, bilo da se radi o poduzetnicima u ranoj fazi poslovanja, ili već etabliranim poduzećima koja razvijaju nove usluge, procese, poslovne modele ili dodatne djelatnosti.

Martina Čizmić | 05.05.2023. / 15:51

Odabrani poduzetnici u projektu (Foto: ACT Grupa)

Program "Pokreni nešto svoje" već sedmu godinu daje podršku hrvatskim mikropoduzetnicima i poduzetnicima koji su svoj rad usmjerili u društveno korisne projekte. U organizaciji ACT Grupe i uz podršku tvrtke Philip Morris Zagreb, objavljeno je 10 poduzetnika koji će ući u program, dobiti mentorsku podršku, a potom i sufinanciranje u iznosu od ukupno 50 tisuća eura. 

Kako je istaknuto na predstavljanju, na natječaj se javilo 361 poduzetnik, nakon čega je odabrano 30 u uži krug, a u konačnici je izabrano 10 poduzetnika. Oni su: Arya Intimo, IDDI, Green Energy Pal, Reducos Software, JouJou, Ri Rock, Red Fork, Tiflotehna, Pakra i Slaven Abdović – BeDry.

Poduzetnici će sljedećih šest mjeseci razvijati svoje poslovanje uz podršku i mentorstvo stručnjaka iz ACT Grupe koja će uključivati analizu poslovanja, „jedan na jedan“ mentoring, webinare, uključivanje u alumni zajednicu, ali i snimanje promotivnih videa te rad na medijskoj vidljivosti poduzetnika. Nakon šestomjesečnog mentorstva bit će odabrano prvih pet poduzetnika koji će biti sufinancirani sa 7.000 EUR i drugih pet sa 3.000 EUR.

Natječaj „Pokreni nešto svoje“ je usmjeren na jačanje poduzetnika koji imaju pozitivan utjecaj na društvo i okoliš, bilo da se radi o poduzetnicima u ranoj fazi poslovanja, ili već etabliranim poduzećima koja razvijaju nove usluge, procese, poslovne modele ili dodatne djelatnosti. Natječaj je prepoznat među poduzetnicima te je interes za prijave svake godine velik, i ove je godine zaprimljena 361 prijava, od kojih je 30 prošlo u uži krug. Najvažniji kriterij za odabir 10 dobitnika bila je održivost, ali i potencijal za društveno pozitivno djelovanje.

Jedna od temeljnih sastavnica našeg poslovanja i transformacije upravo je održivost, što je ujedno i prilika za inovacijama, rastom i stvaranjem dugoročnih vrijednosti. U skladu s time, iznimno smo ponosni što kroz ovaj program kontinuirano doprinosimo jačanju mikro poduzetništva u Hrvatskoj, a osobito je zadovoljstvo vidjeti da se kroz ovaj program kreiraju nova radna mjesta, razvijaju novi proizvodi, ali i ulaže u novu opremu, infrastrukturu, proizvodne procese i pogone. Ovim putem čestitam ovogodišnjim dobitnicima te se veselim vidjeti kako ovaj program nastavlja doprinositi stvaranju održivije i pravednije budućnosti, izjavila je Dijana Najjar Raškaj, koordinatorica programa „Pokreni nešto svoje“.

Podsjetimo, projekt „Pokreni nešto svoje“ pokrenut je 2016. godine i dosad je mentorski i financijski podržano 38 tvrtki sa više od 655.000 Eura koje je Philip Morris uložio u podršku poduzetnicima.

Društveni povrat programa je u proteklim godinama u utrostručen u odnosu na dosad uložena financijska sredstva u program. Kvaliteta prijava iz godine u godinu raste i žao nam je što ih nismo mogli odabrati više, jer ima iznimno vrijednih i odličnih poduzetničkih projekata. Imamo 10 fantastičnih poduzetnika s kojima se jako veselimo raditi i uzbuđeni smo što ćemo imati privilegiju pratiti njihov razvoj i biti dio njihovog poduzetničkog puta. Dobitnici sada kreću u 6 mjeseci akceleracije i intenzivne podrške, gdje će raditi na svojim poslovanjima i tako se natjecati za finalnu nagradu. 5 dobitnika primit će nagradu u iznosu od 7000 eura, a ostalih pet, nagradu od 3000 eura, istaknula je Ana Brigović, voditeljica Programa podrške impact poduzetnicima „Pokreni nešto svoje“ iz ACT Grupe.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti