Program "Pokreni nešto svoje" već sedmu godinu daje podršku hrvatskim mikropoduzetnicima i poduzetnicima koji su svoj rad usmjerili u društveno korisne projekte. U organizaciji ACT Grupe i uz podršku tvrtke Philip Morris Zagreb, objavljeno je 10 poduzetnika koji će ući u program, dobiti mentorsku podršku, a potom i sufinanciranje u iznosu od ukupno 50 tisuća eura. 

Kako je istaknuto na predstavljanju, na natječaj se javilo 361 poduzetnik, nakon čega je odabrano 30 u uži krug, a u konačnici je izabrano 10 poduzetnika. Oni su: Arya Intimo, IDDI, Green Energy Pal, Reducos Software, JouJou, Ri Rock, Red Fork, Tiflotehna, Pakra i Slaven Abdović – BeDry.

Poduzetnici će sljedećih šest mjeseci razvijati svoje poslovanje uz podršku i mentorstvo stručnjaka iz ACT Grupe koja će uključivati analizu poslovanja, „jedan na jedan“ mentoring, webinare, uključivanje u alumni zajednicu, ali i snimanje promotivnih videa te rad na medijskoj vidljivosti poduzetnika. Nakon šestomjesečnog mentorstva bit će odabrano prvih pet poduzetnika koji će biti sufinancirani sa 7.000 EUR i drugih pet sa 3.000 EUR.

Natječaj „Pokreni nešto svoje“ je usmjeren na jačanje poduzetnika koji imaju pozitivan utjecaj na društvo i okoliš, bilo da se radi o poduzetnicima u ranoj fazi poslovanja, ili već etabliranim poduzećima koja razvijaju nove usluge, procese, poslovne modele ili dodatne djelatnosti. Natječaj je prepoznat među poduzetnicima te je interes za prijave svake godine velik, i ove je godine zaprimljena 361 prijava, od kojih je 30 prošlo u uži krug. Najvažniji kriterij za odabir 10 dobitnika bila je održivost, ali i potencijal za društveno pozitivno djelovanje.

Jedna od temeljnih sastavnica našeg poslovanja i transformacije upravo je održivost, što je ujedno i prilika za inovacijama, rastom i stvaranjem dugoročnih vrijednosti. U skladu s time, iznimno smo ponosni što kroz ovaj program kontinuirano doprinosimo jačanju mikro poduzetništva u Hrvatskoj, a osobito je zadovoljstvo vidjeti da se kroz ovaj program kreiraju nova radna mjesta, razvijaju novi proizvodi, ali i ulaže u novu opremu, infrastrukturu, proizvodne procese i pogone. Ovim putem čestitam ovogodišnjim dobitnicima te se veselim vidjeti kako ovaj program nastavlja doprinositi stvaranju održivije i pravednije budućnosti, izjavila je Dijana Najjar Raškaj, koordinatorica programa „Pokreni nešto svoje“.

Podsjetimo, projekt „Pokreni nešto svoje“ pokrenut je 2016. godine i dosad je mentorski i financijski podržano 38 tvrtki sa više od 655.000 Eura koje je Philip Morris uložio u podršku poduzetnicima.

Društveni povrat programa je u proteklim godinama u utrostručen u odnosu na dosad uložena financijska sredstva u program. Kvaliteta prijava iz godine u godinu raste i žao nam je što ih nismo mogli odabrati više, jer ima iznimno vrijednih i odličnih poduzetničkih projekata. Imamo 10 fantastičnih poduzetnika s kojima se jako veselimo raditi i uzbuđeni smo što ćemo imati privilegiju pratiti njihov razvoj i biti dio njihovog poduzetničkog puta. Dobitnici sada kreću u 6 mjeseci akceleracije i intenzivne podrške, gdje će raditi na svojim poslovanjima i tako se natjecati za finalnu nagradu. 5 dobitnika primit će nagradu u iznosu od 7000 eura, a ostalih pet, nagradu od 3000 eura, istaknula je Ana Brigović, voditeljica Programa podrške impact poduzetnicima „Pokreni nešto svoje“ iz ACT Grupe.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju