Odlične vijesti za sve pretplatnike: Jedna od najpopularnijih gamerskih franšiza stiže na Netflix

Novi nastavak ove franšize jedna je od najiščekivanijih igara u povijesti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.11.2023. / 12:45

Rockstar (Foto: Afp)

Poznato je kako Netflix ne želi biti ograničen samo na streaming videa te planovi kompanije uključuju i videoigre. Do sada su već poduzeli više koraka u tom smjeru - od predstavljanja mobilnih igara do preuzimanja nekih gamerskih studija u kojima bi trebali razvijati novi sadržaj namijenjen ljubiteljima videoigara.

Slika nije dostupna Oduševljenje među gamerima: Stiže jedna od najiščekivanijih igara u povijesti

No osim vlastitog sadržaja, kompanija nudi i neke postojeće igre developera trećih strana. Netflix je tako ovaj tjedan najavio kako će ponudu svojih igara proširiti i vjerojatno najpoznatijom franšizom u povijesti - Grand Theft Autom. Od 14. prosinca tako će na Netflixu biti dostupan Rockstarov Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. Ova trilogija uključuje popularne naslove Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City i Grand Theft Auto: San Andreas, a sve su igre nadograđene za mobilne uređaje.

Kada se za dva tjedna postanu dostupne, igrama će se moći pristupiti u okviru Netflixove aplikacije, ali i kao posebne aplikacije za Androide i Appleove uređaje. Ono što je pretplatnicima Netflixa najvažnije jest da će za njih ove igre biti - besplatne, odnosno neće biti potrebno plaćati nekakav dodatan iznos za igranje GTA. S obzirom na to da Rockstar priprema novi nastavak Grand Theft Auta, koji je vjerojatno jedna od najiščekivanijih igara desetljeća, svi ljubitelji ove franšize, a koji su pretplatnici Netflixa, mogli bi već sredinom prosinca početi s pripremama za novu igru.

Otvorenje Gamescoma Otvoren najveći svjetski sajam računalnih igara: Očekuje se gotovo 300 tisuća posjetitelja

Trenutačna Netflixova baza igara, koja se konstantno povećava, uključuje i naslove poput Hadesa, Dead Cellsa, Braida, Katane Zero, ali i igara iz njihova vlastitog kataloga poput Oxenfree II: Lost Signals. Nije poznato koliko pretplatnika Netflixa zaista igre njihove igre. Iz ove kompanije nikada nisu objavili informacije o broju korisnika, kao i o najpopularnijim igrama na njihovoj platformi, no prema nekim posljednjim izvještajima insidera iz industrije, broj gamera na njihovoj platformi nije velik.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti